Aeroxspecials
Image default
Electronica en Computers

Beveiligingscamera’s in alle soorten en maten

Een beveiligingscamera is tegenwoordig vrijwel niet meer weg te denken uit de openbare ruimte. Niet zozeer omdat criminaliteit of vandalisme explosief is gestegen, maar met name omdat het een bepaald gevoel van rust en zekerheid met zich meebrengt. In deze blog geven wij de drie meest gebruikte soorten beveiligingscamera in Limburg weer.

De dome camera

Dit is een verzamelnaam voor beveiligingscamera’s die zijn weggewerkt in een bol of koepelvorm. Ze hangen met name aan het plafond en doordat de camera verstopt zit in een bol, weet je vrijwel nooit van welke kant er gefilmd wordt. Een pan tilt dome camera heeft een beweegbare lens en is daarom zeer in trek als beveiligingscamera in Limburg.

De PTZ-camera

Deze camera’s zijn op afstand bestuurbaar en kunnen draaien (Pan), kantelen (Tilt) én in- en uitzoomen (Zoom). Daardoor kan er in de gehele omgeving van de camera worden gekeken en zijn zowel binnen als buiten toe te passen. Deze camera’s hebben echter wel een nadeel: de draaiende onderdelen zijn slijtage gevoelig.

De bullet camera

Bij deze soort is de camera in een koker geplaatst, hierdoor heeft deze iets weg van de loop van een pistool. In de behuizing kunnen verschillende componenten worden verwerkt, denk hierbij aan de lens en beeldchip. De bullet camera heeft veel weg van de dome camera, maar is wel een stuk minder vandaalbestendig. Daarom wordt geadviseerd om de bullet camera op een minimale hoogte van 2,6 meter te hangen.

https://comfocare.nl/beveiligingscamera-limburg

Gerelateerde artikelen

Een werkplek op maat met een laptop op maat

Op zoek naar een nieuw Apple watch bandje?

Domotica in huis