Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Tips om je groenten in te vriezen om ze langer houdbaar te maken

Als je probeert meer groenten te eten, kijk dan niet verder dan je vriezer. Diepvriesgroenten zijn super makkelijk op te slaan en blijven maanden houdbaar als je ze goed behandelt. We weten allemaal dat vers fruit en verse groenten goed voor ons zijn, maar het kan een uitdaging zijn om dagelijks genoeg binnen te krijgen. Dat is waar bevroren versies van deze voedingsmiddelen van pas komen. Ze zijn handig en gaan veel langer mee dan hun verse tegenhangers. Dus waar wacht je nog op? Laat de diepvriezers maar draaien met deze vijf tips om je eigen groenten in te vriezen, zodat ze langer meegaan!

Spoel je groenten.

Je zou kunnen denken dat het wassen en eventueel nat maken van je groenten ze sneller laat rotten, maar dat is helemaal niet het geval. Door je groenten te wassen, zelfs de avond ervoor, verwijder je stof, vuil en insecten die op het oppervlak van de bladeren zitten. Dit kan de groenten beschermen tegen vroegtijdig bederf. Bovendien kan je door de producten te wassen bepalen welke groenten het meest rijp zijn. Als je ziet dat ze echt vers zijn, dan zijn ze waarschijnlijk ook erg voedzaam. Het is dus belangrijk dat je dit doet wanneer je bijvoorbeeld sperziebonen invriezen. Je kan ook voor kiezen ze eerst te koken en dan de sperziebonen blancheren voor je ze invriest.

Verpak ze in porties.

Als je groenten invriest, kun je ze het beste invriezen in porties waarvan je weet dat je ze zal eten. Zo kun je bijhouden wat je in de vriezer hebt en hoe lang het daar al ligt. Als je groenten alleen in hun geheel en in grote hoeveelheden invriest, zoals een hele krop broccoli, loop je risico dat je ze vergeet totdat ze rot zijn of in de vriezer zijn verbrand. Dit kan gebeuren omdat je niet weet hoe lang het in de vriezer ligt, of omdat je niet de ruimte in de vriezer hebt om te zien wat erin zit. Wanneer je groenten in kleinere porties invriest, zoals broccoliroosjes, weet je in één oogopslag hoeveel erin zit, en kun je het snel gebruiken.

Ontdooi en droog je groenten voordat je ze bewaart.

Wanneer je van plan bent de groenten in de koelkast te bewaren nadat ze zijn ingevroren, zorg er dan voor dat je ze volledig ontdooit voordat je ze opbergt. Als je dat niet doet, zal het vocht dat in de groenten zit ervoor zorgen dat ze veel sneller gaan rotten. Het drogen van je groenten met een schone keukendoek of papieren handdoek helpt dit ook voorkomen. Je kan de groenten het beste bewaren in een goed afgesloten verpakking.

 

 

Gerelateerde artikelen

Opvulmaterialen – Fillpak TT

Animatie laten maken, Donker Media werkt voor jou

Vind het perfecte snowboard voor jou!