Aeroxspecials
Image default
Meubels

De garderobekasten van Plaisier: zo kiest u de juiste

Kasten maken deel uit van het meubilair en decor in elk huis. Ze zijn een essentieel item. Ten eerste omdat we ze nodig hebben om onze kleding in te bewaren, en omdat er zoveel verschillende stijlen zijn, zijn ze ook een decoratief element. Het kiezen van de juiste is niet altijd gemakkelijk . Door het enorme aanbod aan stijlen, maten, soorten en materialen is het makkelijk om de verkeerde kast te kiezen. Lees hier welke van de garderobekasten van Plaisier bij u passen. 

Houd er rekening mee dat een goede kast een geweldige investering is en een aankoop die een leven lang meegaat. Daarom is het zo belangrijk om de juiste te kiezen.

In dit artikel geven we je enkele toptips zodat je de perfecte kast kunt kiezen.

Tip #1: soorten kasten

Ten eerste is het essentieel om te weten welk type kast je nodig hebt. Als je veel ruimte hebt, kun je het beste een kast kiezen met extra functies en uitbreidingen . Extra functies zijn geweldig, omdat je er zoveel kunt toevoegen als je wilt en nodig hebt, en de grootte van je kast kunt wijzigen. Als je echter niet veel ruimte hebt, raden we een inbouwkast aan.

Tip #2: waar zet je je kast?

Het tweede dat je jezelf moet afvragen is waar je je kast gaat neerzetten.  Er zijn zoveel verschillende stijlen. Kinderkasten zijn niet hetzelfde als kasten voor logeerkamers, tweepersoonskamers of inloopkasten. U moet ook beslissen of u een kast wilt die past bij de decoratie  in je kamer, of je wilt dat deze opvalt of dat je wilt dat deze onopgemerkt blijft.

Tip #3: wie gaat het gebruiken?

Dit is ook belangrijk, omdat uw antwoord de grootte van de kast die u kiest, bepaalt.

Als u bijvoorbeeld alleen woont, ben je natuurlijk de enige die de kast gebruikt, dus het kan elke gewenste maat zijn.Hetzelfde geldt voor een tweepersoonskamer. Als u een kledingkast gaat delen, moet je nadenken over wat het beste is voor jullie beiden.

Als je een kast wilt delen zonder dat dit tot ruzie leidt, kun je het beste extra functies kopen die je helpen om het beter te organiseren.

Tip #4: kastdeuren

Er zijn veel verschillende soorten kastdeuren. Ten eerste is er de scharnierende kastdeur . Deze traditionele deuren zijn vrijwel hetzelfde als altijd. Als u besluit dit type deur te willen, moet u weten dat u minimaal ongeveer 18 inch ruimte nodig heeft als u ze wilt openen zonder dat ze iets raken. Ten tweede zijn er schuifdeuren . Dit type deur is ideaal als u ruimte wilt besparen , omdat de deuren parallel aan elkaar lopen. Tot slot zijn er vouwdeuren . Dit zijn de minst voorkomende, maar ze zijn nog steeds een optie.

De keuze van de deur hangt af van de hoeveelheid beschikbare ruimte en hoe diep deze ruimte is. Als u bijvoorbeeld een vrij ondiepe kast hebt, kunt u  het beste scharnierende deuren hebben. Dit hangt echter allemaal af van waar u je kast plaatst. Draai- en vouwdeuren kunnen andere meubels in de weg zitten. Kasten met schuifdeuren helpen je ruimte te besparen in je slaapkamer.

Tip #5: het interieur

Het interieur van uw kast is een belangrijk aspect, dus het is de moeite waard om erover na te denken voordat je iets koopt. Om de juiste te kiezen, moet je nadenken over wie het gaat gebruiken en waar je het gaat plaatsen.

Over het algemeen is het minimum dat een kleine of middelgrote kast moet hebben, een rail waar u kleding aan kunt hangen, een ruimte waar u opgevouwen kleding kunt bewaren en ten minste één lade . Daarna hangt het gewoon af van uw eigen persoonlijke behoeften.

Tegenwoordig zijn er veel kasten waaraan u extra functies kunt toevoegen om de hoeveelheid ruimte te vergroten en u te helpen uw kleding te ordenen.

Soms kunt u  zelfs uw hele kast aanpassen door alle accessoires toe te voegen die je nodig hebt.


Maakt Rolf Benz ook garderobekasten? Bekijk het hier.

http://plaisierinterieur.nl