Aeroxspecials
Image default
Woningen

De juiste makelaar vinden in Enschede

De juiste makelaar vinden in de ‘hete’ woningmarkt van Enschede

Stel je bent op zoek naar een nieuwe woning in het oosten van het land. Dan is de kans groot dat je een huis wilt kopen in Enschede. Enschede is booming en het lijkt alsof iedereen in deze stad wil komen wonen. Gekkenhuis! Bij Marcel Kon makelaars weten we er alles van. Sinds 2017 zijn we actief in Enschede en het loopt storm met de aanvragen van mensen die een nieuwe woning willen kopen of verkopen. Om je een goed idee te geven van de huizenmarkt in Enschede, hebben we wat recente data voor je opgesomd.

Actuele feitjes over de Enschedese woningmarkt

Door de stijgende huizenprijzen weet je soms niet zo goed wat de juiste actie is. Nu kopen ? Of toch even wachten tot de storm is gaan liggen en de prijzen gezakt zijn? Met ca. 160.000 groeit de stad kwa inwoneraantal. De vraag groeit, terwijl het aanbod dus achterblijft. Een eerste blik op deze stad geeft de volgende data;

Cijfers uit jan 2020 ( bron: huispedia )

 • Woningen te koop 376
 • Woningen recent verkocht 429
 • Gemiddelde vraagprijs € 319.393
 • Percentage gezinnen met kinderen 30%

Slechts 32 dagen…

Je zou het niet zeggen maar gemiddeld staan huizen 32 dagen in de verkoopt. Dat is een stuk sneller dan het landelijk gemiddelde. Als Makelaar in Enschede maken we van dichtbij mee hoe snel soms woningen verkocht worden. En dan ook nog eens ruim boven de vraagprijs. Daarom adviseren wij onze klanten ook niet te lang te wachten met het uitbrengen van een bod. Hoe zit dat met nieuwbouw?

De startersmarkt in Enschede

Nieuwbouw projecten zijn heel belangrijk voor starters op de woningmarkt. Vaak worden deze woningen gebouwd tegen een betaalbare prijs zodat mensen die voor het eerst gaan bouwen, ook kunnen kopen. Het is belangrijk dat er voldoende aanbod is dat goed aansluit aan de wensen van de stad. Helaas constateren we het tegenovergestelde.

Het aanbod woningen in Enschede ( en heel Twente wel ) neemt net als in de rest van Nederland af en dat laat zich merken in de prijzen. De gemiddelde prijsstijging op een nieuwe koopwoning was 8,2% en opzichte van het jaar ervoor en dat is dus best flink. De gemiddelde prijs voor nieuwbouw bedraagt ca. €239.000 wat een aanzienlijk som geld is. Twee verdieners kunnen met moeite een hypotheek rond krijgen, en als dat lukt is het nog maar de vraag of je het huis toegewezen krijgt. Want voor elk nieuwbouwproject dien je jezelf aan te melden en dan is het hopen dat je eruit word geloot.

 

Waarom wordt nieuwbouw duurder?

De kosten voor nieuwbouw zijn gestegen door meerdere factoren. De voornaamste reden is de gestegen kosten van bouwgrond, bouwmaterialen en arbeid. Het vicieuze cirkel begint dan weer, dat een bouwproject vaak pas begint wanneer 70% van de woningen ook verkocht zijn. Wordt dat aantal niet gehaald, dan wordt er vaak ook niet begonnen met een project en dat drijft weer de prijzen van de bestaande woningen omhoog. Een last verhaal dus.

Waarom wonen in Enschede | 8 redenen

Los van het feit dat woningen gewild zijn overal in het land, wat maakt Enschede specifiek dan dan toch zo geliefd dat juist hier zoveel vraag is naar (nieuwe) woningen.

 • Geen toeristen: Enschede is geen mega toeristen stad en dat is wel erg prettig als je in de stad woont;
 • Alles op fietsafstand: Enschede is prima bereikbaar met de fiets. Van Noord naar Zuid en van Oost naar West. En dankzij de aanleg van nieuwe fiets snelwegen wordt het nóg makkelijker;
 • Vier jij Koningsdag het liefst zonder al die drukte en gekte zoals in Amsterdam? Dan zit je dus ook goed in Eanske;
 • Ook Enschede kent haar eigen ‘gay pride’ event. Het Bölke open air event is een jaarlijks terugkerend festijn volledig in het teken van naastenliefde van elk aard;
 • Heel veel keuze in winkels en een moderne winkelcentrum met 2x per week een versmarkt;
 • Genoeg cultuur en musea die je doordeweeks of in de weekenden met vrienden of je kinderen kunt verkennen;
 • Enschede kent heel veel festivals gedurende de zomer. Van muziek- tot foodtruck festivals en nog veel meer;
 • Met een eigen theater en poppodium profiteer je van (muziek)artiesten uit binnen- en buitenland.

Huis kopen in Enschede? Vind ons kantoor aan de Haakserbergerstraat

Bij Marcel Kon Enschede staat ons team altijd klaar voor vragen of informatie over woninen, taxaties, aanbod en verkoop mogelijkheden. We zijn een hecht en nauw team met ‘roots’ uit de stad Enschede zelf. Doordat we vestiging hebben in Goor én Enschede hebben we veel kennis over de Twentse woningmarkt. Ook voor onroerende goederen kun je beroep doen op onze Twentse bedrijfsmakelaar. Maak dus gerust een afspraak en maak kennis met onze unieke aanpak!

Bekijk ook de mogelijkheden om ons in te zetten als verkoopmakelaar in Enschede.https://www.marcel-kon.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de eigenschappen van een PVC vloer nou precies?

Redenen om naar Woensel te verhuizen

Wonen in Amsterdam of Almere?