Aeroxspecials
Image default
Eten en drinken

De reis van een oester: van in de zee tot op jouw bord

Oesters worden zowel geliefd als gehaat. Maar bij de fans is het een echte favoriet. Toch weet nog lang niet iedereen hoe een oester precies op je bord beland. Daarom nemen we je in deze blog mee in de reis die een oester aflegt van de zee tot op jouw bord.

Wat zijn oesters?

Oesters zijn een soort weekdieren die in zout water leven. Ze hebben een harde schaal die hun zachte lichaam beschermt. Ze werken als filteraars van de zee en filteren dus kleine voedseldeeltjes uit het water. Hierdoor zijn de een belangrijk onderdeel van het ecosysteem.

Waar komen wilde oesters vandaan?

Oesters komen over de hele wereld voor. Van de warme wateren van het Caribisch gebied, tot in onze eigen Noordzee. De meeste oesters die geoogst worden om te eten, komen uit Noord-Amerika en Europa. Ze worden meestal geoogst met behulp van tangen of dreggen. Dit proces kan met de hand gedaan worden of met speciale apparatuur. Zodra de oogst volbracht is, worden ze naar de plek gebracht waar ze verder worden verwerkt. Dit bedrijf sorteert de oesters op grootte en soort. Vervolgens worden ze schoongemaakt en opengemaakt. Het vlees wordt uit de oester gehaald en in een container gedaan. De oesterschelpen kunnen gebruikt worden voor kunstmest of sieraden. Sommige oesters worden alleen schoongemaakt en vervolgens verkocht aan luxere restaurants die terplekke de oester openmaken.

Hoe eet je een oester?

Oesters kunnen rauw of gekookt worden gegeten. Als je ze rauw eet, krijg je de meeste vitamines en mineralen binnen, maar gekookt is nog steeds gezond. Je kunt oesters bestellen Utrecht, maar ze zijn ook verkrijgbaar bij de betere vishandels. Dus de volgende keer dat u van een paar heerlijke oesters geniet, denk dan aan alle stappen die ze hebben genomen om van de reis van de zee naar uw bord!

https://bramfreshfood.nl/oesters-bestellen-utrecht/

Gerelateerde artikelen

Diëtist gezocht in Oldenzaal

Genieten van overheerlijke catering in Haarlem

Een bierwinkel waar je online bier bestelt of in Leiden