Aeroxspecials
Image default
Eten en drinken

De tafelzeil trends voor 2020

Nog na genieten van de kerstdagen waarin natuurlijk weer veel te veel gegeten en gedronken werd, blikken we terug op het jaar 2019 en nemen we alvast een kijkje in 2020. Qua tafelzeil printjes was 2019 echt een jaar van de tropische planten. Linksom of rechtsom, je kon er gewoon niet omheen. Met name de palm met zijn botanische bladeren zagen we in meerdere kleuren en vormen voorbij komen. Favoriet was de print waarop donkergroene en lichtgroene bladeren elkaar afwisselden.

Dat was trouwens niet alleen een populaire print op tafelzeil. We zagen het ook in andere interieur artikelen en woonaccessoires terug komen. Denk aan gordijnen, sierkussens en drinkbekers met de bamboe print. Een ander veel verkocht tafelzeil was die met de papegaaien. Deze kleurrijke vogel werd in verschillende vormen afgebeeld met op de achtergrond een groene wirwar van bladeren en bloemen.

Naast kleurrijke afbeeldingen kozen veel mensen ook voor abstracte prints, vaak ook effen kleurige ondergrond. Het mintgroene tafelkleed met driehoeken en de beige en grijskleurige honingraat print zal nog steeds bij menig gezin op tafel liggen. En waarom ook niet? Die effen kleuren matchen goed in de zomer, maar ook in de winter!

Verder is er één kleed dat echt jaar in, jaar uit, populair blijft. En dat is het doorzichtige tafelzeil. Het fijne hiervan is dat je het zicht op je tafel blijft behouden. Heb je een mooie keuken tafel met een heel mooi blad? Dan wil je deze natuurlijk beschermen, maar ook zien. Een transparant kleed is dan de oplossing! Hiermee vang je namelijk twee vliegen in één klap.

Maar nu genoeg over 2019. 2019 is bijna afgelopen en we gaan naar een nieuw jaar met uiteraard ook weer nieuwe mode verschijnselen. De kleurentrend voor 2020 is tranquil dawn. Deze kleur ligt ergens tussen groen, blauw en grijs. Het is een hele mooie rustige kleur dat goed past bij verschillende interieur stijlen. Doordat de kleur zo rustig oogt, kun je je tafel gerust wat drukker aankleden met plantjes, een schaaltje met waxine lichtjes of een schattig beeldje.

In 2020 blijven planten en bloemen in. Dus dit zul je (soms in combinatie met de tranquil dawn kleur) vaak op tafelzeilen zien terugkomen. Een kil en strak interieur is uit. Dit zul je de komende jaren steeds minder zien. Mensen willen een kleurrijk interieur, waarin warmte en duurzaamheid centraal zullen staan. De urban jungle waarbij we het groen van buiten naar binnen halen zal ook komend jaar nog trending zijn.

Wil je weten welke tafelzeilen printjes er momenteel heel topic zijn? Ga dan naar Hiptafelzeil en je ziet direct de nieuwste lijnen.

https://www.hiptafelzeil.nl/