Aeroxspecials
Image default
Management

DISC training geeft inzicht

Waar geeft disc inzicht in?

Mensen verschillen van elkaar. Gelukkig maar, anders zou het veel minder kleurrijk en dynamisch zijn in ons dagelijks leven. Met sommige mensen voelen we ons direct op ons gemak. Het klikt en met één woord begrijpen we elkaar.

Met anderen is het juist alsof we op een verschillende golflengte met elkaar communiceren. We begrijpen elkaar simpelweg niet, omdat die ander zo anders denkt en doet dan wijzelf.

Het ingewikkelde van communicatie is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoeld. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie.

Neem nou bijvoorbeeld de titel van dit whitepaper. Er staat: ’10 life changing communicatie tips’. Dadelijk zul je zien dat het er eigenlijk 40 zijn. 10 communicatietips voor 4 verschillende typen mensen. Is er sprake van miscommunicatie?

Dat hangt helemaal af vanuit welk perspectief je naar de inhoud en de titel kijkt, toch? Wat volgens jou de juiste of betere titel is, hangt af van jouw perspectief, behoeften en bedoelingen.

 

Een disc training geeft inzicht in verschillen

Verschillende type mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Als we daar inzicht in krijgen dan kunnen we elkaar beter begrijpen. We kunnen ons afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie met die ander harmonieuzer zijn.

een disc training is en een krachtige methodiek in handen, waarmee je effectief kunt afstemmen op verschillende type gesprekspartners. Met dit inzicht kun je de ander beter begrijpen en met het toepassen van de krachtige methodiek kun je beter afstemmen.

Hierdoor wordt de persoonlijke effectiviteit en de effectiviteit van de samenwerking met mensen uit bijvoorbeeld je team of afdeling vergroot. dat is precies de reden waarom het volgen van een disc training voor het team interessant is.

Om dit inzicht te geven maken we gebruik van de DISC methodiek. Het DISC model brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. De inzichten die DISC biedt helpen om relaties op te bouwen en te herstellen, meer inzicht te verwerven in jezelf, conflicten op te lossen en optimale communicatie met anderen te realiseren.

Talentontwikkeling en gedrag

Als we gedrag op het perspectief van talentontwikkeling plaatsen, dan geeft dat een interessente invoelshoek. Talentontwikkeling gaat ook over werkgedrag dat mensen laten zien in hun werk. Telantontwikkeling gaat op het ontwikkelen van positief werkgedrag en beroepshouding. De disc methodiek geeft een krachting instrument in handen van leidinggevenden om dit op een effectieve manier toe te passen.

 

 

http://www.keyimprovement.nl