Aeroxspecials
Image default
Groothandel

Drie tips voor als u zelf tegels wilt gaan zetten

Tegels zetten is een doe-het-zelf klusje bij uitstek. Met een nieuwe tegel op de vloer of op de wand kunt u een woonkamer, een badkamer, een keuken en zelfs uw tuin volledig opfrissen en verfraaien. Als u zelf graag klust, dan kunt u uit deze werkzaamheden veel voldoening halen. Gebruik onderstaande tips als u van plan bent zelf met tegels in de weer te gaan.

Tip 1: koop altijd te veel tegels en bouwmaterialen

Het is altijd verstandig om wat meer bouwmaterialen aan te schaffen dan u denkt nodig te hebben, vooral als dit de eerste keer is dat u deze klus uitvoert. Alles wat u over heeft kunt u met uw bon binnen 30 dagen terugbrengen naar de bouwmarkt. Zo lang de verpakking niet is aangebroken krijgt u voor de bouwmaterialen uw geld terug. Zo komt u niet zonder te zitten en ervaart u geen problemen tijdens uw werkzaamheden.

Tip 2: laat de tegelkruisjes zitten

Tegelkruisjes worden gebruikt om de juiste afstand tussen de tegels te creëren. U plaatst ze op de hoeken van de tegel, die al is aangebracht om de nieuwe tegel goed te kunnen neerleggen. Met tegelkruisjes creëert u de voegen. Gaat u deze opvullen, laat de tegelkruisjes dan gewoon zitten. De mortel brengt u er simpelweg overheen aan.

Tip 3: wees goed voorbereid

Zorg er altijd voor dat u voldoende leest over de werkzaamheden en dat u er stappenplannen op naslaat. Tegels leggen is gemakkelijk als u het eenmaal onder de knie heeft en tot dan zal u correct te werk moeten gaan voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat u alle bouwmaterialen heeft gekocht, zodat u voldoende tegels heeft. Neem ruim de tijd, zodat de lijm kan drogen. Op die manier kunt u tegelzetten ook snel aan uw lijst met vaardigheden toevoegen. Het zetten van tegels is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt dan het beste een ervaren expert inhuren. Neem voor informatie contact met Van Noort.