Aeroxspecials
Image default
Energie

E-ketel de oplossing bij de energietransitie?

E-ketel de oplossing bij de energietransitie?

Veruit de meeste huishoudens in Nederland hebben geen elektrische CV ketel simpelweg omdat ze nog aangesloten zijn op aardgas.
Een fossiele brandstof waarbij CO2 vrijkomt wanneer het verbrand wordt, wat leidt tot klimaatverandering. Om klimaatverandering tegen te gaan, zijn er op 28 juni 2019 in Parijs afspraken gemaakt om de CO2 uitstoot te reduceren tot een minimum.

De overheid heeft dan ook bepaald dat Nederland voor 2050 klimaatneutraal zou moeten zijn en we allemaal gebruik moeten maken van duurzame energiebronnen om te koken en te verwarmen.

De politiek maakt zich daarom hard om vanaf 2021 een duurzame warmtebron verplicht te stellen. Als dit definitief wordt, is het niet langer mogelijk om na 2021 nog een gasgestookte CV-ketel te laten plaatsen. Er zijn al verschillende alternatieven beschikbaar, waaronder de elektrische verwarmingsketel. 

 

 

Het verschil tussen een gasgestookte en elektrische CV-ketel

Een CV-ketel is in de meeste huishoudens het kloppend hart van het verwarmingssysteem. Bijna alle woningen maken gebruik van een CV-ketel gestookt op aardgas.

De CV-ketel verbrandt het aardgas en verwarmt hiermee het CV-water dat door de circulatiepomp naar de radiatoren en/of vloerverwarming wordt gepompt.
Met de thermostaat regel je de temperatuur in de woning. Een CV-ketel op aardgas is aangesloten op een rookgasafvoerkanaal of schouw om de rookgassen af te kunnen voeren. Een elektrische CV-ketel werkt, zoals de naam al aangeeft volledig op elektriciteit en biedt zo de mogelijkheid om gasloos te wonen. Een elektrische CV-ketel is veel veiliger omdat deze geen koolmonoxide (CO) produceert, er geen rookgaskanaal nodig is en je geen pijpen op je dak hebt en de e-ketel kan dus overal geplaatst worden. 

Een e-ketel is volkomen stil, er is geen geluid van een ventilator zoals bij een gas ketel er is geen geluid van een compressor zoals bij een bodem warmtepomp en geen buitengeluid zoals bij een warmtepomp.

Met een elektrische ketel kun je gewoon cv-water maken van 70°C. Dat is belangrijk voor de vele woningen waar radiatoren aanwezig zijn en geen ‘laag temperatuur systeem’ zodat een e-ketel dan ook zeer goed kan worden toegepast. Dit is anders bij een warmtepomp waarbij een ‘laag temperatuur systeem’ echt een noodzaak is. Een elektrische CV slijt nagenoeg niet,  en ook zo goed als onderhoudsvrij.

Wij vonden de allerbeste deals op de website bij elektrischeboiler.eu die trouwens al jaren allelei elektrisch aangedreven aparatuur (ook elektrische boilers dus!) verkoopt en je tevens kunnen bijstaan bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie.

Kijk maar eens op hun website en verbaas je over de scherpe prijzen en het ruime aanbod.

elektrischeboiler.eu

 

https://elektrischeboiler.eu/elektrische-cv-vloerverwarming-ketel

Gerelateerde artikelen

Voordelen werken in het callcenter Nijmegen

De beste thuislader voor uw auto

Zonnepanelen installateur