Aeroxspecials
Image default
Zakelijk

Een accountant: wat zijn de voordelen?

Wat zijn nou precies de voordelen van het hebben van een accountant? Een accountant of boekhouder is volgens vele ondernemers onmisbaar binnen hun bedrijf en kunnen van grote waarde zijn. Een accountant houdt zich bezig met het controleren van de boekhouding, de financiële administratie en het maken van de jaarrekening. Ook adviseren ze aan de hand van de cijfers wat voor stappen binnen het bedrijf gezet kunnen worden. Daarnaast staan ze je bij met herstructureringen en bedrijfsovername zodat je nooit voor verassingen te staan komt.

Een accountant is een beschermd beroep. Dit houdt in dat je niet zomaar deze titel mag dragen en je dit eerst moet verdienen door een studie en praktijkervaring. Je komt vervolgens in het Nederlands Beroepsorganisatie van Accountants accountregister te staan. Dit is afgekort het NBA en dan mag je jezelf accountant noemen. Je kan een Administratieconsulent (AA) of Registeraccountant (RA) noemen. Om AA accountant te worden moet je ongeveer 8 tot 9 jaar studer3en. Voor een RA accountant moet je zelf 11 tot 12 jaar gestudeerd hebben. Een accountant is voornamelijk bezig met het opstellen van een jaarrekening voor een bedrijf. Daarbij focussen ze zich op de wet- en regelgeving van het jaarrekeningrecht. Een AA accountant is vooral zelf bezig met het maken van de jaarrekening, waar een RA accountant de controle achteraf op zich neemt.

Een accountantskantoor zoals bijvoorbeeld Accountantskantoor Naaldwijk doet jaarrekeningen voor bedrijven opstellen. Daarnaast zorgen ze dat je bewust bezig bent met je cijfers, waar je actief op kan sturen en zijn ze een echte bedrijfsadviseur. Zo een accountant adviseur kan helpen de liquiditeit binnen je bedrijf optimaal te houden en zorgt dat je de juiste financiële kansen benut. Zorg dat je administratie ook altijd op orde is en zorg dat je een accountant in de hand neemt. Voor veel bedrijven zorgt het ervoor dat zij succesvoller worde

http://weanaaldwijk.nl