Aeroxspecials
Image default
Vervoer en transport

Een beter magazijnbeheer

Een magazijn in orde houden kan veel werk kosten. Het proces moet dan ook zo efficiënt en soepel mogelijk verlopen voor het optimum resultaat. Er zijn dan ook enkele stappen die je kunt volgen om dit proces in goede banen te leiden.

Tips voor magazijnbeheer

Als eerste is de omvang van het bedrijf van groot belang. Als je net pas een bedrijf opstart, gelden er andere strategieën dan voor een groot bedrijf. Ook heeft het aantal bestellingen per dag een invloed. Werk een vaste structuur uit en kies voor automatisering daar waar het mogelijk is. Verdeel de taken onder de orderpickers.

Ook het optimaliseren van de werkomgeving helpt bij een beter magazijnbeheer. Beperk het aantal verplaatsingen door de producten te voorzien van etiketten die gescand kunnen worden. Dan is het voor zowel orderpickers als systeembeheer makkelijk te zien waar alle producten zich bevinden.

Deel je bedrijfspand zo goed mogelijk in. Zorg voor vaste looproutes die naar de verschillende locaties leiden. Creëer daarnaast aparte ruimtes zodat niks door elkaar loopt. Denk hierbij aan een opslagruimte, transportzone en aankomst- en verzendzones.

Als het bedrijf eenmaal aan het groeien is, kun je ook eens na gaan denken over het gebruik van magazijntrucks. Dit zijn handige voertuigen en hulpmiddelen die het werk in een loods een stuk makkelijker kunnen maken. Magazijntrucks zijn voertuigen zoals heftrucks, stapelaars en pallettrucks. Met magazijntrucks zal het werk nog sneller en productiever verlopen. Denk er wel aan dat een certificaat behalen voor deze trucks noodzakelijk is. Er kunnen vervelende ongelukken gebeuren als er niet correct wordt omgegaan met deze voertuigen en de veiligheidsregels.

Magazijntruck certificaat behalen

Om een certificaat te behalen, zul je een paar uur van je eigen tijd moeten opofferen voor het volgen van een cursus. Deze bevat een schriftelijke test en een praktijk test. De volgende punten zul je allemaal leren tijdens deze cursus. De regelgeving, defensief rijden, relevante begrippen en gegevens, het rijklaar maken van magazijntrucks, het veilig omgaan met het voertuig, werken onder tijdsdruk en het belasten van magazijntrucks.

Gerelateerde artikelen

Merk en type stalen rijplaten

De voor -en nadelen van het rijden in een automaat

Verschillende soorten aanhangers