Aeroxspecials
Image default
Vervoer en transport

Maximaal massa aanhangwagen

De auto mag volgens specificatie 1270 kg geremd trekken.

Alle benodigde informatie is te vinden op het kentekenbewijs. Het kentekenbewijs bevat de volgende informatie: Het gewicht dat uw auto kan besparen (werkelijk gewicht). wat is het leeggewicht + laadvermogen van uw auto. Deze informatie is ook te vinden door het kenteken in te voeren op de KRW-website. Of het leeggewicht + laadvermogen van de auto groter is dan 3.500 kilogram. Dan is wel een groot rijbewijs C of C1 vereist.

Veel mensen denken dat ze met rijbewijs B niet op een tandemas mogen rijden. Dat klopt niet, het gaat om het totaalgewicht van zowel de auto als de aanhanger. Met rijbewijs B kunt u:

Een aanhanger tot 750 kg (leeggewicht + laadvermogen) gebruik een aanhanger zwaarder dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen), als uw auto en aanhanger samen niet meer dan 3500 kg wegen (leeggewicht + laadvermogen). Met andere woorden, uw auto heeft een maximaal toegestaan ​​gewicht van 1.800 kilogram (leeggewicht + laadvermogen). Uw aanhanger heeft een maximaal gewicht van 1100 kg. Dit komt neer op een totaalgewicht van maar liefst 2.900 kilogram. Het totaal van de aanhanger en de auto mag niet meer bedragen dan 3.500 kg. Of je bent 600 kilogram onder het maximale gewicht van 35 kilogram.

De meeste elektrische auto’s zijn niet ontworpen om een ​​aanhanger te trekken. Daarom staat de maximale aanhangwagenbelasting meestal niet op de typegoedkeuring en ontbreekt deze informatie in het kentekenregister. Wil je weten of je er nog uit kunt met de aanhanger of caravan achter je elektrische auto? Vraag dan een aanslag aan bij de KRW. Heeft u toch te veel gewicht op uw aanhanger gehad en is deze toe aan reparatie? Dan kunt u uw aanhangwagen repareren bij Oude Egbrink Aanhangwagens!

https://www.a1aanhangwagens.nl/

Gerelateerde artikelen

Verhuizen naar Beek (Limburg)

Verschillende soorten aanhangers

Schoonmaken van je e-step