Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Een heuveldorp in het pittoreske Limburg

Ben jij die drukke stad helemaal beu, heb je genoeg van het getoeter en het gehaast? Verhuis lekker naar een van de mooiste dorpen in het zuiden van ons land. Noorbeek is namelijk een schoolvoorbeeld van een Limburgs heuveldorp en behoort tot het beste dat Limburg op het gebied van dorpjes te bieden heeft. Een huis te koop in Noorbeek is daarom goed zoeken.

Het landschap

Gelegen op het plateau van Margraten, op een hoogte van 150 meter boven zeeniveau, heeft Noorbeek een prachtig heuvelachtig landschap. Wanneer je vanuit Mheer over de Noorbeekerweg aan komt rijden, word je kort voor aankomst getrakteerd op een schitterend uitzicht van het dorp. Duidelijk herkenbaar in de kern is de toren van de Sint-Brigidakerk, zichtbaar vanuit de hoger gelegen positie.

Het centrum

Alhoewel het mooie dorpje een kleine kern heeft, waarin de Sint-Brigidakerk dominant aanwezig is, kun je aan de Pley heerlijk genieten van de rustige sfeer op een terrasje. De huidige kerk is in de 13e eeuw gebouwd, exact op dezelfde locatie waar rond het jaar 1000 een oudere kerk heeft gestaan. Het is ook nog één van de minder dan veertig Nederlandse kerken die nog op een kerkberg staat. Van de eerdergenoemde heerlijke rust is ook sprake in het kleine stadshotel Maison Village. Dit sfeervolle hotel is gevestigd in het voormalige stadhuis en telt slechts vier kamers. De kamers zijn wel allen ruim opgezet en huiselijk ingericht.

Een Noorbeek’er worden

Uiteraard begint het allemaal met het kopen van je eigen woning in Noorbeek. Het is goed zoeken, maar met behulp van huis te koop Noorbeek kom je al een heel eind op weg.

https://www.boon-heuvelland.nl/makelaar-noorbeek/