Aeroxspecials
Image default
Woningen

Een milieuvriendelijk huis bouwen

Ben jij al zo vaak verhuisd dat je de huizen niet op één hand kan tellen? Heb je in zo veel huizen gewoond maar heb je nooit het perfecte huis gevonden? Ben je creatief, een beetje technisch en vol doorzettingskracht? Heb je een volle spaarrekening? Dan is het misschien wel tijd om je eigen droomhuis te gaan ontwerpen. Op deze manier ben je er helemaal zeker van dat alles naar jouw eigen smaak is.

Door alles rondom corona is de klimaatcrisis een beetje op de achtergrond geraakt. Toch blijft de aarde opwarmen en is het onze taak om dat tegen te gaan. Door het bouwen van een milieu vriendelijk huis sla je twee vliegen in één klap: je kan je droomhuis maken én je helpt de aarde. In dit artikel geef ik tips over hoe je een milieuvriendelijk huis zelf kan bouwen.

Allereerst het dak, deze is op twee manieren heel milieuvriendelijk te maken. Je kan zonnepanelen op het dak of op de muur plaatsen. Zo voorzie je je huis van stroom die gemaakt is door de zon en hoeft er (minder)  fossiele brandstof gebruikt te worden om jouw ’s winters lekker warm te houden. Als je niet wil investeren in zonnepanelen, dan leehnavasor kan je ook een sedumdak aanleggen. Dit is een dak begroeid met een soort vetachtig plantje dat tegen alle weersomstandigheden kan. Bovendien isoleert een groen dak je huis en is het goed voor de flora en fauna.

Ook over de isolatie van je huis moet je nadenken. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe minder stookkosten je hebt, wat beter is voor het milieu. Een goede manier om je huis te isoleren, is door raamkozijnen kopen. Door kozijnen bestellen op maat, zorg je dat er nergens meer een kiertje of gaatje is waar de lucht doorheen kan.

Dus, ga aan de slag en bouw jouw milieuvriendelijke droomhuis snel!

https://directeenkozijn.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom een verhuisbedrijf in Den Haag vinden moeilijk kan zijn

Rolgordijnen verduisterend of transparant

Kies bewust en kies voor een elektrische boiler met anti-kalk functie.