Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Elektrische fiets kopen? Achterwielmotor, middenmotor of voorwielmotor?

Zit je te kijken voor een elektrische fiets of ebike? Dan kun je het beste deze bestellen bij Premiumbikes. Ze zijn namelijk de nummer #1. als het gaat om elektrische fietsen, je kunt ze via premiumbikes namelijk krijgen tegen een zeer lage prijs. Natuurlijk wil je een elektrische fiets kopen die wel kwalitatief goed is, en dat tegen weinig geld. Bij premiumbikes zit je zeker goed, want de collectie elektrische fietsen die ze hebben is enorm, wist je dat de meeste elektrische fietsen van premiumbikes dagrijverlichting hebben? Zo ben je altijd goed zichtbaar op de weg en voor andere weggebruikers.

Elektrische fiets e-bike

De afkorting voor elektrische fiets is e-bike, dat weet iedereen wel. Het is een elektrische fiets met elektrische ondersteuning, wanneer je fietst zul je voelen dat je extra snel gaat en eigelijk “wind in de rug” mee krijgt. Dit komt doordat de sensor de motor aandrijft dat er extra snelheid nodig is.

We kunnen elektrische fietsen categoriseren in bepaalde soorten:

  • Elektrische fiets met achterwielmotor
  • Elektrische fiets met middenmotor
  • Elektrische fiets met voorwielmotor

Elektrische fiets met achterwielmotor

De afkorting zegt het eigelijk al, een elektrische fiets met achterwielmotor heeft de aandrijving van de achterwielen, dit komt doordat de accu kracht brengt naar de achterwielen. Dit is zeker handig als je extra snel wilt fietsen.

Wat zijn de voordelen van een achterwielmotor op een elektrische fiets?

Je zult sneller en stiller kunnen fietsen, de elektrische fiets met achterwielmotor is van lichtgewicht en heeft meer versnellingen. Dankzij deze voordelen is de elektrische fiets met achterwielmotor zeer populair in Nederland, je zult heuvelachtig terrein makkelijk op kunnen fietsen.

Wat zijn de nadelen?

De nadelen van een elektrische fiets met achterwielmotor is dat de accu op de achterkant van de fiets zit, hierdoor is de achterkant van de fiets wat zwaarder. Ook kun je niet zelf de band verwisselen, dit kun je het beste overlaten aan een professional.

Elektrische fiets met middenmotor

Een elektrische middenmotor zijn ook populair, de accu zit in het midden wat zorgt voor een fijne gewichtsverhouding, het laden van de accu is makkelijker omdat de accu precies in het midden van de fiets zit. De kracht van de motor wordt direct aangevoerd bij de trapas van de elektrische fiets, je zult merken dat deze type fiets ook lekker snel is.

Wat zijn de voordelen van een middenmotor op een elektrische fiets?

Hard trappen is niet nodig, want de middenmotor van de elektrische fiets zal je goed opweg helpen door trapondersteuning te bieden. Hoe minder je op de trap fietst, hoe meer de accu je zal helpen met vooruit gaat. Zeer handig dus als je vanuit stilstand snel snelheid wilt maken.

Een ander bekend voordeel van de middenmotor is dat de accu erg laag op de fiets gemonteerd is, je hebt een perfecte gewichtsverhouding en de fiets is gelijkmatig verdeeld wat betreft gewicht. Je kunt de fiets makkelijk tillen, omdat de fiets aan beide kanten evenzwaar is.

Wat zijn de nadelen?

De nadelen van de elektrische fiets met een middenmotor is dat deze storingsgevoelig is, als deze kapot is is de reparatie vele malen duurder. Goed om rekening mee te houden als je een elektrische fiets gaat kopen.

Elektrische fiets met achterwielmotor

De elektrische fiets met voorwielmotor zijn de goedkopere variant elektrische fietsen.