Aeroxspecials
Image default
Bedrijven

Geef je luchtkoeler een langer leven met deze 2 onderhoudstips

Vooral in de warme zomerdagen, is het fijn om gekoeld binnen te zitten. Door gebruik te maken van een luchtkoeler zal je heerlijk verkoeld worden, waardoor je de hitte toch kunt verdragen. Maar een koeler moet, net zoals andere apparaten, goed onderhouden worden als je ervan gebruik wilt blijven maken. Gelukkig vind je hieronder twee goede tips die jouw aircooler een langer leven geven.

Reinig de luchtkoeler goed voor gebruik

Voordat je kan genieten van gekoelde lucht, is het nodig om de luchtkoeler goed te reinigen voor gebruik. Je begint met het reinigen van de koelpads, omdat deze vaak veel stof en pollen hebben opgenomen. Je kan altijd nieuwe koelpads kopen, in het geval dat deze erg vies zijn en niet meer gebruikt kunnen worden. Ten tweede, maak je het waterreservoir schoon en kijk je of dit nergens lekt. Daarnaast zal het ook handig zijn om de ventilatorbladen een keer schoon te vegen om zo de efficiëntie van de koeler te verbeteren.

Ga slim om met het water

Het belangrijkste ingrediënt van koele lucht is natuurlijk het water dat de lucht juist koel maakt. Het is daarom verstandig om zo goed als mogelijk gebruik te maken van dit water. Allereerst kan je het beste koud water in het waterreservoir doen. Het beste resultaat krijg je als je ook nog ijsblokjes bij het water doet. Ook is het slim om ervoor te zorgen dat de koelpads altijd nat zijn, zodat de uitgeblazen lucht altijd koel is in plaats van warm.

 

https://duravert-portacool.com/