Aeroxspecials
Image default
Sport

Golfschoenen kopen met spikes of met noppen?

Voor het golfen heb je verschillende spullen nodig. Zo heb je natuurlijk de golfclubs en golfballen nodig, maar de kleding en schoenen zijn ook erg belangrijk. Je moet bij veel golfverenigingen voldoen aan de kledingvoorschriften, en dit betekent dat je er netjes uit moet zien. Verder zijn er ook andere regels op de baan waar je rekening mee moet houden. Golfschoenen zijn een essentieel onderdeel voor golfen. Ten eerste maak je veel meters op de baan. Je moet van hole naar hole met je golftas, en dan is het wel fijn dat je comfortabele en kwalitatief goede golfschoenen heb. Verder helpen goede golfschoenen ook bij de prestaties. De schoenen zorgen voor stabiliteit en balans, en dat is erg belangrijk bij de sport golf. Verder in dit artikel wordt besproken wat de verschillen zijn tussen golfschoenen met spikes, en golfschoenen met noppen. Ook wordt er aangegeven welke schoen je het beste kan kopen, en waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe schoenen.

Golfschoenen met spikes

Deze soort golfschoenen zijn de meest bekende en worden het meest gebruikt. Deze schoenen worden door professionele golfers gebruikt, omdat deze schoenen zorgen voor veel stabiliteit en balans voor het slaan. Deze positieve effecten zie je vooral bij natte omstandigheden. Met deze schoenen heb je meer grip op een natte baan, of op andere drassige plekken. Deze golfschoenen zijn daarbij vaak ook waterdicht, dus ideaal voor de regenachtige omstandigheden. Er zijn ook nadelen te noemen voor deze schoenen. Zo moet je eens in de zoveel tijd de spikes vervangen, spikes kunnen snel verslijten, en dat is ook slecht voor de baan. Dat brengt ons meteen bij het tweede, en dat is dat als je nog niet goed weet wat je doet op de golfbaan, schoenen met spikes veel schade kunnen aanbrengen aan de baan. Verkeerd staan, of je voeten optillen na de slag is erg belangrijk met deze spikes. Als laatste zijn deze schoenen ook alleen bedoeld voor op de baan, en kan je deze dus niet buiten de baan gebruiken. Dit is onhandig als je nog even de kantine of clubhuis in wilt, dan zal je dus een extra paar schoenen nodig moeten hebben.

Golfschoenen met noppen

Tegenwoordig zijn er ook opties om golfschoenen met noppen te kopen. Deze zijn ideaal voor droge en zomerse omstandigheden. Deze bieden wel grip, maar minder stabiliteit dan golfschoenen met spikes. Verder zijn deze schoenen zeer comfortabel en heb je ook minder onderhoud en schoonmaakbezigheden. Verder kan je de baan ook minder beschadigen, en kan je makkelijk op en af de baan lopen. Zo kan je dus deze schoenen ook gebruiken buiten de baan. Nadeel van deze schoenen is dat je noppen niet kan vervangen, dus zal je op een gegeven moment nieuwe schoenen moeten kopen. Dit kan uiteindelijk ervoor zorgen dat je duurder uit bent.

Golfschoenen aanschaffen

Er zijn veel partijen die heren of dames golfschoenen aanbieden. Deze partijen verkopen veel verschillende merken schoenen. Veel grote merken, zoals Adidas en Nike verkopen goede kwalitatieve golfschoenen. Het is voordat je een keuze maakt dus goed om de eerdere punten over schoenen met spikes of noppen mee te nemen in je besluitproces. Verder is het ook belangrijk om rekening te houden met de rest van je outfit. Veel golfverenigingen stellen op prijs, of hebben kledingvoorschriften, dat je golfschoenen draagt die goed passen bij de rest van de outfit. Als je meerdere outfits hebt, dan is het verstandig om een standaard kleur als wit of zwart uit te kiezen.