Aeroxspecials
Image default
Vakantie

Hoe is het om een auto te huren in Italië?

Als je op vakantie gaat naar Italië en je hebt je eigen vervoersmiddel niet bij je, dan zit je er wellicht aan te denken om een auto te huren. Een auto is een prima vervoersmiddel om Italië te ontdekken: of je nou aan het strand zit en graag de omgeving wil verkennen of je als thuisbasis in een (grote) stad zit en vanuit daar alles met de auto wil ontdekken! Ik zal je in dit artikel uitleggen hoe het is om een auto te huren in Italië.

 

Om goed voorbereid en zorgeloos een auto te huren, wil je natuurlijk vooraf wat tips en ervaringen weten van andere autohuurders in Italië. Tips voor autoverhuur in Italië: https://www.autoitaly.nl/autoverhuur-tips-advies-italie/. Wanneer je een auto huurt kan je prachtige rondreizen maken, een citytrip combineren met een uitstapje in je huurauto een fly drive boeken of een rondreis met een huurauto uitstippelen. Het is wel belangrijk om deze regels voor het rijden in Italië in je achterhoofd te houden:

 

  • Je moet minimaal 19 jaar zijn voor autohuur in Italië;
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs;
  • Er is een maximum leeftijd van 75 jaar;
  • All in autoverhuur is mogelijk in Italië;
  • Ben je onder de 25? Dan zijn er mogelijk extra kosten voor je autohuur.
  • Het is in Italië niet mogelijk om een auto te huren zonder creditcard (alleen mogelijk bij Global Rent a Car, Elba by Car, InterRent, Hertz, Nomadcar).

 

Ieder land heeft zo zijn eigen verkeersregels. Zorg dat je de Italiaanse kent en weet wat wel en niet mag zodat je niet voor verrassingen komt te staan onderweg.  Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat je in de Italiaanse steden milieuzones hebt. Wanneer je een bord ziet staan met; ‘Zona traffico Limitado (ZZL), dan betekent dit dat je hier niet mag rijden en/of parkeren. Voor Milaan, Bologna en Palermo moet je een speciaal vignet kopen om de binnenstad in te mogen. Zie je een paal met ‘Autovelox’ langs de weg staan? Verminder dan je snelheid want het is een flitspaal. Ook is het handig om te weten dat je bij tolwegen vaak niet kunt betalen met een Nederlandse pinpas. Zorg er dus voor dat je cash ben je hebt of een creditcard.

 

Over het algemeen zijn de wegen in Italië goed onderhouden. Alleen in de kleine dorpen zal je soms wat hobbelwegen tegenkomen. De verkeersregels zijn duidelijk, het enige wat onduidelijk is is het rijden en parkeren nabij of in een stad.

 

Helemaal overtuigd dat je een auto wil gaan huren tijdens je vakantie in Italië? Dan is het natuurlijk als laatste nog belangrijk om te weten waar je het beste je vervoersmiddel kunt gaan huren. Het verhuurbedrijf Europcar, Noleggiare, Green Motion, Sicily By Car, Sixt, Firefly, Flizzr heeft op bijna alle vliegvelden in Italië een bureau. Rhodium, National, Thrifty, Surprice is een erkend en goed verhuurbedrijf en je kunt je auto er zorgeloos huren met een All-Inclusive autoverhuur pakket. Met dit pakket heb een lokale belasting en luchthavenafleveringskosten, Glas-banden-bodem-dakschadedekking, terugbetaling eigen risico bij schade of diefstal, schadeverzekering (CDW), een WA-dekking van 7,5 miljoen euro, een ongelimiteerd aantal kilometers en je kunt de huurauto gratis wijzigen. Ace Rental Cars, Budget, Buchbinder, WinRent, Target Rent biedt ook de mogelijkheid aan personen jonger dan 21 jaar om een auto te huren. Ben je 21 jaar of jonger, vraag dan het Under Age pakket aan bij Maggiore, Keddy By Europcar, Locauto!

https://www.autoitaly.nl