Aeroxspecials
Image default
Eten en drinken

Hoe maak je zelf een drankspel?

Zelf een drankspel maken is gemakkelijk!

Het lijkt misschien lastig maar dat is het helemaal niet! Een drankspel bordspel is zo gemaakt, je hebt slechts een goed idee nodig. Er zijn inmiddels tal van drankspellen op de markt die ooit zijn bedacht door een aangeschoten stelletje vrienden of studentengroep. De meeste drank spellen worden gespeeld met een pakje kaarten of een bordspel. Dit is gemakkelijk te maken. In dit artikel geven wij jou wat tips om je eigen leuke drankspel te beginnen. En wie weet ligt jouw spel straks wel in de spelletjes winkel bij jou in de stad!

 

Een drankspel bordspel maken

Hoe maak je nou een drankspel bordspel? Simpel, je hebt een speelveld nodig en dit kan je van meerdere materialen maken. Kies jij voor een kartonnen plank, een houten plank of misschien wel een houten tafel? Zelf hebben wij een drankspel bordspel gemaakt van een oude IKEA tafel. Deze witte tafel diende als perfect speeldveld. Na het kiezen van je bord moet je kiezen wat voor een soort spel je gaat maken. Zo kan je bijvoorbeeld een soort Ganzenbord maken alleen dan met drank opdrachten. Zorg dat je met meerdere vrienden samen gaat zitten om leuke opdrachten te verzinnen. Kies een paar leuke kleur stiften uit waarmee jij het bord kan versieren en invullen. Het is nu slechts nog een kweste van spelen en dronken worden!

 

Een drankspel met kaarten maken

Een andere optie om zelf een drankspel te maken is het maken van kaartjes met verschillende soorten opdrachten. Zo kan jij speelkaarten gebruiken maar ook zelf kaartjes laten drukken of zelf schrijven. Wellicht is het maken van een drankspel met kaarten wat meer werk dan een drankspel met bord, maar het is zeker de moeite waard. Opnieuw is het de bedoeling dat je leuke en gekke opdrachten verzind voor de kaartjes die jij gaat gebruiken. Maak minimaal 40 kaartjes zodat jouw spel niet al te snel is afgelopen. Een kaartspel is daarnaast ook goed te combineren met dobbelstenen. Laat je creativiteit dus de vrije loop gaan en maak een top drankspel!