Aeroxspecials
Image default
Internet marketing

Instagram-carrousels: hoe maak je om je publiek te betrekken

affiliate marketing books

De mogelijkheid om maximaal 10 foto’s in één bericht te uploaden, verscheen in 2017. Nu is het Instagram Carousel-formaat een van de meest effectieve in termen van betrokkenheid van abonnees (Socialinsider). In dit bericht zullen we je vertellen hoe je interessante doelgroepcarrousels kunt maken, welke technieken je kunt gebruiken en wat je moet overwegen om potentiële klanten te binden.

Waarom is het überhaupt de moeite waard om een ​​Instagram-carrousel te maken?

De jongens van Socialinsider deden veel onderzoek (analyseerden meer dan 22 miljoen posts) en stelden vast:

carrousels met 8 of meer dia’s zorgen voor meer betrokkenheid – gemiddeld meer dan 2%;

Het hoogste betrokkenheidspercentage is voor berichten waarin afbeeldingen en video’s in een carrousel worden gemengd;

bijna alles kan in dit formaat worden overgebracht: feedback van klanten, instructies, geschiedenis, productpresentatie, recensie, enz.

Een fotograaf kan bijvoorbeeld een hele serie van één opname naar de carrousel uploaden om de sfeer over te brengen en de diversiteit van de locatie te laten zien. Maar zelfs merken zonder expliciete visuele inhoud kunnen gemakkelijk het carrouselformaat gebruiken. Stel dat een fabrikant van elektrisch gereedschap dit formaat zou kunnen gebruiken om een ​​product te beoordelen.

Vanuit het oogpunt van nuttige inhoud, instructies, tips, is een carrousel over het algemeen ideaal. U kunt eenvoudig een selectie maken van regels over financiële geletterdheid, instructies voor het registreren van een individuele ondernemer, nieuwsoverzicht, enz.

Hoe carrousels op Instagram te maken

Het uploaden van 10 foto’s is niet moeilijk. Het is moeilijk om ze harmonieus te combineren en het publiek erbij te betrekken. De eenvoudigste manier is om de structuur te definiëren met behulp van de AIDA-formule.

Aandacht trekken

Kop en inleidend deel – 1-2 dia’s waarin je op zo’n manier over de essentie praat dat een persoon geïnteresseerd is en door de carrousel wil scrollen. Bijvoorbeeld de kop “Hoe bespaar je $ 300 terwijl je op vakantie bent in Turkije” of een duidelijke boodschap voor nieuwe kennis, zoals Setters.

We geven een oplossing (rente)

Op dia’s 3-7 geeft u een oplossing voor het probleem of uw inhoud die nuttig is voor het publiek In het productoverzicht kunnen dit kenmerken en kenmerken zijn, in de instructies – de belangrijkste stappen.

Laat het resultaat zien en laat je verlangen (Desire)

Op dia’s 8-9 is het heel goed mogelijk om de resultaten te laten zien die het product geeft of die andere mensen hebben. Zo kunnen we zeggen dat volgens het advies van de post de ondernemer zijn omzet met 10% verhoogde en met deze robotstofzuiger het huis perfect schoon is.

Oproep tot actie

In de finale doen we Call To Action. Alles is duidelijk in de uitverkoop – we zeggen om direct te schrijven, de link van het profiel te volgen, enz. Maar zelfs zonder een verkoop kan er een telefoontje zijn: laat een opmerking achter met uw mening, stel een vraag, bewaar dit bericht, markeer vrienden die nuttig zullen zijn.

Wat te overwegen bij het ontwerp

Kies een paar merkkleuren om in uw visualisaties te gebruiken. Probeer de stijl consistent te houden, zelfs als u uw eigen foto’s of stockfoto’s gebruikt.

Kies een hoofdlettertype. Optimaal zou het 1 moeten zijn, maar met een andere stijl voor de kop en de hoofdtekst. Gratis en gemakkelijk te lezen: Open Sans, Roboto, Montserrat, PT Serif, Oswald.

Vind de beste visuals en vormen. Speel bijvoorbeeld met afbeeldingen met cirkels of pas apparaatmodellen toe: advies op een smartphonescherm of in een browservenster.

De optimale afbeeldingsgrootte voor de carrousel is 1920×1920 of 1080×1350 pixels.

Het is beter om een ​​lettertype van 80+ te gebruiken voor koppen en minimaal 30 voor hoofdtekst.

Zorg ervoor dat de inhoud normaal wordt gelezen vanaf de tape zonder dat u hoeft te zoomen. Om het er harmonischer uit te laten zien, moet u vanaf de randen 30-60 pixels inspringen.

Experimenteer met de visualisatie zodat de ene dia van de carrousel vloeiend overgaat in de volgende en de persoon motiveert om naar het einde te scrollen.

U kunt dergelijke carrousels voor Instagram maken in:

Bannersnack

Canva

Keynote / PowerPoint

Adobe Illustrator

Adobe Photoshop

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing strategy marketing book

https://marketingbook.shop/