Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Is Usenet ook iets voor jou? Ontdek het!

Usenet, ook wel bekend als nieuwsgroepen, is een van de oudste computer netwerk communicatie systemen ter wereld. Het is opgericht rond 1980 en wordt nog altijd veel gebruikt. Over de hele wereld zijn er duizenden data servers te vinden die enkel en alleen voor Usenet worden gebruikt. Op deze servers kun je data uploaden, die dan vervolgens wordt gesynchroniseerd met Usenet servers over de hele wereld. 

Hoe werkt Usenet?

Usenet is ontstaan als een text discussie platform, wat je kunt vergelijken met de forums die er tegenwoordig bestaan. In een later stadium is het mogelijk geworden om binaire bestanden uit te wisselen. In het huidige tijdperk wordt Usenet met name gebruikt om plaatjes, boeken, software, muziek, series, films en andere content te downloaden. Usenet heeft zich in al die jaren natuurlijk doorontwikkeld. Zo is de snelheid van downloaden flink omhoog gegaan, net als de retentie. Dat laatste is de tijd dat een bestand op Usenet blijft staan. In het begin was de retentie een aantal dagen, nu is het meer dan 2500 dagen. Dit blijft nog altijd constant toenemen. Je kunt er vaak voor kiezen om via een SSL encryptie, een beveiligde omgeving, verbinding te maken met Usenet. Op deze manier is voor niemand te achterhalen wat jij uploadt of downloadt via Usenet. Dit maakt Usenet ook een handig alternatief voor VPN. Je kunt hiermee ook landblokkeringen omzeilen, wat bij bijvoorbeeld Netflix heel handig kan zijn. 

Hoe werkt downloaden vanaf Usenet?

Het lijkt nu misschien ingewikkeld allemaal, maar dat valt in de praktijk gelukkig reuze mee. Wanneer je geen illegale content download is het gebruikmaken van Usenet clients bovendien in geen enkele zin illegaal. De makkelijke manier om content te downloaden is Spotnet. Dit is een programma wat alles automatisch maakt, wat natuurlijk ideaal is voor veel mensen. Het downloaden gaat wel traag en in het begin kun je vaak alleen spots downloaden met een lage retentie, dus recente bestanden. Uiteindelijk zal het sneller worden, mede afhankelijk waarvan je precies gebruikmaakt en wat je zoals wil gaan downloaden. Usenet kan voor het uitwisselen van allerlei bestanden een hele mooie optie zijn, die je zeker eens moet overwegen.

https://www.vipernews.com/nl/