Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Kooiaap, frigo en ADR: 3 vormen van speciaal transport uitgelegd

Transport komt in veel verschillende gedaantes. Naast nationaal en internationaal transport, zijn er ook nog andere aanvullende en speciale transportmogelijkheden te onderscheiden. Denk bijvoorbeeld aan kooiaap transport, frigotransport en het zogenaamde ADR transport. Maar wat houden al die verschillende transportmogelijkheden nu precies in? In deze blog worden bovenstaande drie vormen van speciaal transport uitgelegd. Lees snel verder!

Kooiaap transport

Bij kooiaap transport wordt er een meeneemheftruck aan de trailer van de truck bevestigd. Deze vorm van transport is ideaal wanneer men vooraf al weet dat er op de plek van bestemming geen standaard heftruck aanwezig is om de meegenomen vracht te kunnen lossen. Door een kooiaap of meeneemheftruck achter de vrachtwagen te hangen, kom je als chauffeur nooit voor verrassingen te staan en kun je overal en altijd lossen, zelfs wanneer er dus geen normale heftruck voor handen is. Het mooie van een kooiaap is dat deze achter de vrachtwagen bevestigd kan worden. Een meeneemheftruck neemt dan ook geen kostbare laadruimte in.

Frigotransport

Frigotransport is het transport van goederen in een gekoelde en dus geconditioneerde omgeving. Frigotransport is ook wel een andere benaming voor koeltransport: het vervoer van gekoelde producten van A naar B. Bij frigotransport wordt er gebruik gemaakt van speciale trailers die goed geïsoleerd zijn en waarvan de temperatuur naar wens kan worden ingesteld. Om bederf van gekoelde en bederfelijke producten te voorkomen is frigotransport essentieel. Naast deze vorm van koeltransport bestaat er ook nog het zogenaamde diepvriestransport. Dit is uiteraard bedoeld voor het vervoeren van diepgevroren producten.

ADR transport

Moet je gevaarlijke goederen vervoeren, zoals goederen die onder bepaalde omstandigheden op elk moment kunnen ontploffen of die giftig zijn voor mens en milieu? Dan moeten die goederen getransporteerd worden volgens de richtlijnen van het ADR, oftewel het ‘Accord européen relatief au transport international de marchandises Dangereuses par Route’. In Nederland zijn deze regels en richtlijnen omtrent het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg terug te vinden in het VLG: het Nederlandse reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen.

Op zoek naar een transport bedrijf voor speciaal vervoer?

Ben je op zoek naar een transport bedrijf voor speciaal vervoer? Neem dan eens een kijkje op de website van Melis Logistics. Onder het kopje ‘aanvullende transportmogelijkheden’ vind je hier alle soorten speciaal transport die dit transportbedrijf aanbiedt. Ontdek zelf de mogelijkheden!

https://www.melislogistics.nl/

Gerelateerde artikelen

Zo werkt een e-sigaret

Internationale linkbuilding is dé manier om omzet te vergroten

Bestel onderdelen voor scooters bij een groothandel