Aeroxspecials
Image default
Beauty en verzorging

Pigmentvlekken droge huid behandelen

Niet veel mensen weten het, maar onze huid is een van de grootste organen wat ons lichaam betreft. Vaak staan we er niet bij stil maar het is dus belangrijk om ook voor onze huid goed zorg te dragen. Het kan best zijn dat we wat onze huid betreft allerlei frustraties hebben, zo kan je bijvoorbeeld last hebben van acne, pigmentvlekjes of rimpels. Maar ook een droge huid kan enorm lastig en hier lees je waarom

Verschillende huidtypes

Iedereen heeft een andere huid en iedereen heeft er zijn of haar problemen mee. Onze huid kan je onderverdelen in verschillende huidtypes: de normale huid, de vette huid, de gemengde huid en de pigmentvlekken bij een droge huid. Elk huidtype heeft uiteraard een eigen, aangepaste verzorging nodig en om je huid correct te kunnen verzorgen is het belangrijk om te weten welk type huid jij hebt. Om dit weten, kan je dit perfect laten vaststellen door een huidarts.

 

Wat is een droge huid?

Bij pigmentvlekken droge huid wordt er minder talg geproduceerd dan bij een normale huid. Doordat er een tekort is aan talg, kan de huid niet genoeg lipiden bevatten die de huid nodig heeft om vocht te kunnen vasthouden en zo bescherming te kunnen bieden tegen alle invloeden van buitenaf. Pigmentvlekken bij een droge huid is er in verschillende vormen en soms is het moeilijk om de juiste vorm er uit te halen. Elke huid wordt met het ouder worden sowieso wel wat droger maar toch zijn er een aantal oorzaken die een droge huid in de hand werken. Je huid verliest constant water door het zweten maar je krijgt niet genoeg vocht terug binnen waardoor je geen gezonde barrière functie hebt.

 

Hoe kan je een droge huid behandelen?

In de eerste plaats is het zeer belangrijk om je huid te reinigen, zowel je lichaamshuid als je gezichtshuid. Het is heel belangrijk om dit met de juiste producten te doen, gebruik geen reinigingsmiddel voor je gezicht dat voor je lichaam bestemd is en andersom. Na het reinigen is het belangrijk om de pigmentvlekken bij een droge huid goed te gaan hydrateren. De producten voor droge huid bevatten ureum en lactaat, gluco-glycerol en ceramide 3. Allemaal bestanddelen die je nodig hebt om het vocht in de bovenste huidlagen te bevorderen en om het vochtverlies te helpen verminderen.

 

Gerelateerde artikelen

Een gezichtsbehandeling in 5 stappen

Hoe wordt een parfum gemaakt?

Goede massage in Hilversum