Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Plastic Soup

Plastic hier, plastic daar… overal vind je plastic, dus ook in de zeeën. Een kunststof dat vroeger als de oplossing werd gezien voor al jouw problemen. Echter is het tegenwoordig verre van perfect. Charles Moore, een kapitein die in het jaar 1997 zeilde van Hawaii naar Californië, stond versteld van wat hij allemaal aantrof in de Grote Oceaan. Overal lagen er grote stukken plastic, gedurende de gehele reis. Hij noemde dit verschijnsel de ‘’Plastic Soup’’. Nu, meer dan 20 jaar later, zoeken we oplossingen om dit probleem samen te bestrijden. Een van die manieren om dit te doen is vermindering van de Single Use Plastics. 

 

Single Use Plastics 

Het Europees Parlement heeft besloten om vanaf 3 juli 2021 het serveren van eenmalige plastic producten te verbieden. Op die datum wordt het EU-verbod op wegwerpplastics in werking gesteld. Plastic producten zoals borden, bestek en rietjes zullen geproduceerd moeten worden met duurzame materialen. Het doel? Het redden van oceanen, want zonder oceanen is er geen leven mogelijk op aarde. 

 

Biodore

Een bedrijf dat de plastic soup wil verminderen en deel wil uitmaken van de oplossing is Facility Trade Group. Zij kijken samen met hun duurzame leveranciers naar voor de klant plasticvrije alternatieven. Een van de leveranciers is Biodore. Dit bedrijf levert een compleet en groot assortiment aan duurzame artikelen, zoals rietjes, prikkers, bestek, bootjes, bakjes, kommetjes en borden. De producten zijn van materialen uit een onuitputbare bron. Het assortiment van Biodore bestaat uit disposables en verpakkingsproducten die zijn gebaseerd op de schoonheid van de natuur, met natuurlijke materialen zoals: 

 

-Falcatahout

-Bamboe

-Palmblad

-Karton

-Suikerriet

-Biologisch afbreekbaar plastic 


Meer lezen over het merk Biodore of de acties van Facility Trade Group om plastic soup te verminderen? Ontdek het op de website van Facility Trade Group.

https://facilitytradegroup.nl/