Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Projecten en de gevolgen voor bestaande beplanting

Vaak zie je nieuwbouwwijken of infrastructuur ontstaan, terwijl er reeds bestaande natuur aanwezig is, die een blijvende rol kan spelen. Met boomtechnisch advies haal je de expertise en ervaring in huis, om te bepalen hoe je tijdens zo’n project de bestaande natuur kunt beschermen. Denk aan bomen die er al tientallen jaren staan. Die hoeven niet per definitie verwijderd te worden, als ze eigenlijk prima in het nieuwe plan passen. Je moet er alleen wel rekening mee houden, dat de natuur kwetsbaar is. En met al het af en aan rijden van vrachtwagens, is een boom snel beschadigd. Dat wil je voorkomen.

Een boombeheersysteem; wat is dat?

Je kent allerhande systemen voor het bewaren van diverse soorten gegevens, maar van een boombeheersysteem had je nog niet gehoord. Toch klinkt het best logisch om alle gegevens omtrent de bomen in je gemeente of provincie overzichtelijk te bewaren. Het handige van een systeem is dat je niet alleen het soort boom kunt opslaan, maar ook de leeftijd, de staat, de planning voor het onderhoud en op die manier kun je bij wijze van spreken een alarm laten afgaan als het weer tijd wordt om onderhoud te plegen. Je kunt ook bomen die ziek of verzwakt zijn extra in de gaten houden na een intense storm of bij een extreem droge zomer.

Informatie is kennis

Wanneer je weet hoeveel bomen je hebt, wat voor bomen het zijn en welke kenmerken deze hebben, kun je ook vooruit plannen. Deze bomen zijn ook een keer aan vervanging toe. Doe je dit in een keer of vervang je eerst de helft, zodat er nog steun is van de bestaande rij bomen? Als je weet waar je het over hebt, kun je slim omgaan met alle gegevens, om een boomrijke toekomst voor de omgeving te garanderen.

Gerelateerde artikelen

Een moderne hanglamp of een klassieke muurlamp? Je vindt ze bij Direct Lampen!

Dit moet je weten over het kopen van nieuwe sloten

Profiteer van de voordelen van keramische terrastegels