Aeroxspecials
Image default
Woningen

Rolgordijnen verduisterend of transparant

Is jouw raamdecoratie aan vervanging toe? Ga dan voor veelzijdige rolgordijnen op maat. Je kunt er enorm veel kanten mee op. Van smal tot extra breed en van transparant tot maximaal verduisterend. In deze blog bespreken we de mogelijkheden voor rolgordijnen op maat en kom je erachter wat de voordelen van verduisterende en transparante rolgordijnen zijn.

Waarom rolgordijnen op maat?

Rolgordijnen zijn multifunctioneel. Zo bepalen ze de lichtinval, ze zijn sfeervol, ze verduisteren, isoleren, bieden privacy en ga zo maar door. Hierbij komt dat deze maatwerk rolgordijnen geschikt zijn voor alle type ramen, omdat je ze zelf kunt samenstellen. Het is dus áltijd een geschikte oplossing. Hoe kun je rolgordijnen op maat personaliseren? Bepaal zelf de afmetingen, kleur, type stof, bedieningsmethode en de afwerking. En wat zijn zoal de voordelen van maatwerk?

–          Geen kieren en gaten: past precies

–          Geschikt voor alle type ramen

–          Ook voor grote ramen (tot 4 meter breed)

–          Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur

–          Bepaal je zelf de lichtinval (diverse stoffen)

–          Kies de gewenste opties & luxe

Voordelen van transparante rolgordijnen

Wanneer kies je nou voor rolgordijnen met transparante stof? Transparante rolgordijnen laten veel licht naar binnen, maar halen de scherpte uit het zonlicht. De ruimte wordt optisch wat groter en er kan er door de stoffen heen gekeken worden. Het creëert mooie lichtinval, verhoogt de sfeer en geeft jouw huis een mooi licht karakter. Bovendien biedt het privacy en zijn ze in elke kleur te verkrijgen. Deze transparante rolgordijnen passen bij elk interieur, zowel op kantoor als in de woonkamer.

Ook kun je gaan voor duo rolgordijnen op maat. Een duo rolgordijn is voorzien van een dubbel doek. Het zijn hippe en unieke rolgordijnen waar horizontale stroken, transparant en zonwerend, elkaar afwisselen. Hierdoor kun je spelen met de lichtinval. Met de duo-rolgordijnen bepaal je zelf de lichtinval en privacy in je kamer. Ideaal voor overdag én ’s avonds.

Wanneer verduisterende rolgordijnen?

Een rolgordijn met verduisterende stof is voorzien van een coating die ervoor zorgt dat er geen licht door de stof komt. De speciale laag is doorzichtig, de achterkant van een verduisterend rolgordijn is dezelfde kleur als de voorkant van het rolgordijn. Naast het feit dat verduisterende raamdecoratie geen licht door laat, is er nog een groot voordeel. In de zomer wordt de warmte namelijk buitengehouden en in de winter werkt het juist isolerend. Al deze voordelen zijn ideaal voor de slaapkamer om jouw nachtrust te bevorderen.

Tip: de meest verduisterende rolgordijnen? Voeg U-profiel zijgeleiding toe aan het rolgordijn, zodat er geen kieren langs de zijkanten van het doek zijn.

Gerelateerde artikelen

Redenen om naar Woensel te verhuizen

Wat zijn de eigenschappen van een PVC vloer nou precies?

Houten vloeren op maat gemaakt voor uw pand in Limburg