Aeroxspecials
Image default
Vervoer en transport

Taxi situatie Amsterdam

Taxi situatie Amsterdam

De Amsterdamse taxibedrijven van Schipholtaxi.amsterdam weten dat de situatie van taxi’s niet altijd even fijn is geweest in onze hoofdstad. Zij vinden het dan ook van groot belang dat taxi’s en hun chauffeurs zich keurig en veilig gedragen. Door vooraf vastgestelde, heldere prijzen willen zij de wereld van taxiritten in Amsterdam duidelijkheid bieden. Geen rare zwarte, of andere fraude praktijken, die het mooie vak van taxichauffeurs de verkeerde naam geven, waardoor reizigers hun vertrouwen in taxi’s verliezen.

 

Problemen met taxichauffeurs

 

Er waren problemen met taxi’s in meerdere grote steden in Nederland, en zelfs buiten de steden, maar de rellen in Amsterdam kregen de meeste aandacht. Er was veel gedoe rondom de taxistandplaatsen in de stad, zoals bijvoorbeeld het Leidseplein, het Centraal Station en het Rembrandtplein. Er vormden zich zeer lange taxi files en klanten werden lastig gevallen door de roepende taxichauffeurs. De gemeente stelde toezichthouders aan om de toestanden in toom te houden. De meeste problemen werden veroorzaakt door de zogenoemde ‘vrije rijders’. Bestuurders welke niet zijn aangesloten bij een taxicentrale.

 

Tip: Kijk eens op Taxibestellen

 

Te dure ritprijzen, ook in Nederland een probleem

 

Klanten werden geïntimideerd en er werden (net als in vele buitenlandse landen) vaak veel te hoge ritprijzen gevraagd. Ook op Schiphol ontstonden hierover vele problemen. Men wist niet meer waar men aan toe was. En taxi’s kregen meer en meer onterecht een slechte naam. De goeden lijden altijd onder de slechten zullen we maar zeggen, zoals zo vaak het geval is. Er zijn sindsdien wel meerdere maatregelingen getroffen voor de taxibranche, waardoor een maximaal taxitarief. Maar hoe weet jij als reiziger nu precies dit tarief?

 

Voorkom problemen

 

Je kan heel gemakkelijk problemen met taxichauffeurs voorkomen door gewoon van te voren een betrouwbare taxi te reserveren. Zo ben je verzekerd van vervoer en bovendien tegen een zeer scherpe en vaste prijs. Door alle reservaties kunnen taxibedrijven hun chauffeurs en wagens heel efficiënt inzetten en dat zie je terug in hun tarieven. Geen langwachtende lege taxi’s meer, geen geroep om klanten, geen gedoe onderling, geen dure prijzen. Superfijn voor reizigers en professionele taxichauffeurs. Dus reserveer, en betaal een goedkoop tarief voor een uitstekende service.

Gerelateerde artikelen

Met een elektrische bakfiets komt u verder

De voor -en nadelen van het rijden in een automaat

Autoambulances en andere aanhangwagens te huur bij JobCar