Aeroxspecials
Image default
Hobby en vrije tijd

Is een elektrisch skateboard verboden?

Gewone skateboards horen nu tot het verleden. Nu heb je de elektrisch skateboard, waarbij je geen moeite hoeft te doen wanneer je wilt voortbewegen. Je moet alleen erop staan en het begint te rijden. Je bestuurt het met een remote en moet opgeladen worden wanneer je het wilt gebruiken.

Een elektrisch skateboard is niet verboden in Nederland. Gebruik ervan is legaal en je mag het vrij kopen en verkopen. Maar het valt onder de categorie van bromfietsen met meer dan 2 wielen en omdat het een paar belangrijke kenmerken mist, mag het niet op de openbare weg of op de stoep bereden worden. Kenmerken zoals spiegels, snelheidsmeters, voor-en achter remmen, claxon, enz. Dit alles is nodig om je veiligheid in het verkeer te garanderen en je kunt ze jammer genoeg niet op een elektrisch skateboard plaatsen.

Je mag het dus alleen op je privé terrein gebruiken. Als je ermee in het openbaar verschijnt, is het mogelijk dat een politieagent je een boete zal opleggen of zelfs je skateboard zal afnemen. Ze letten er niet zo zeer op, maar je moet voorzichtig zijn. Je zou het wel met je buiten de stad meenemen of naar de strand gaan en het daar gebruiken. Er is weinig kans dat iemand je daar tegen zal houden.

Als je echt een voertuig nodig hebt om je snel van plaats A naar plaats B te brengen, is het misschien beter om een elektrische step te kopen in plaats van een elektrisch skateboard.