Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Tips om je woonkamer nóg gezelliger te maken

In de herfst en wintermaanden brengen we veel meer tijd binnen in huis door. Om dit zo aangenaam mogelijk te maken is het fijn om bijvoorbeeld je woonkamer extra gezellig en sfeervol te maken. Daarom hier een paar tips om je woonkamer nog gezelliger te maken.

Ga eens rustig op de bank zitten en kijk wat je kan veranderen

Om een duidelijk en helder beeld te krijgen (hoe je de woonkamer nog gezelliger kan maken) is het wellicht een idee om op je bank te gaan zitten en eens objectief rond te kijken wat je nog zou kunnen veranderen om het nog sfeervoller in huis te maken. Schrijf of onthoud wat je denkt dat je kan veranderen. Bijvoorbeeld iets van woonaccessoires toevoegen of de verlichting aanpassen.

Met de donkere dagen heeft verlichting een nog belangrijkere rol

In deze tijd van het jaar zijn de dagen kort en is het vroeg donker. Om in je woonkamer een gezellige en warme sfeer te creëren is verlichting echt heel belangrijk. Kijk of je bijvoorbeeld dimmers kan plaatsen. Zo kan je de hoeveelheid licht aanpassen. Genoeg om een boek te kunnen lezen maar ook in te stellen als echt sfeer licht voor als je tv wil kijken. Maak als het ware eens opnieuw een soort lichtplan voor je woonkamer en kijk hoe je het met verlichting nog gezelliger kan maken.

Voeg wat leuke woonaccessoires of decoratie toe

Een paar leuke kussens in warme kleuren voor op de bank of een mooie woondeken. Met wat nieuwe woonaccessoires en decoratie geef je net dat beetje extra sfeer aan je woonkamer. Kies voor accessoires en decoratie die in stijl en kleur goed passen bij de meubels en overige inrichting van de woonkamer.

Een knusse en gezellige sfeer met een salontafel in de woonkamer

Een salontafeltje mag eigenlijk niet ontbreken in de woonkamer. Dit meubelstuk zorgt voor meer sfeer in je woonkamer. Niet alleen qua uitstraling. Kleur of stijl maar meer nog waar voor je de salontafel kan gebruiken.
Naast dat je er je heerlijk warme kop thee of glas rode wijn op kan zetten is een salontafel ook de ideale plek om er een paar prachtige kaarsen op te zetten en deze aan te steken. Terwijl je op de bank of op een stoel zit kan je dan als het ware naar de vlammetjes van de kaarsen staren. Dit geeft nog meer gezelligheid en een warme sfeer aan de woonkamer.

Gerelateerde artikelen

Dubbel glas bestellen

Hoe richt je een kamer in?

Het onderhouden van een parketvloer