Aeroxspecials
Image default
Dienstverlening

Uitvaartondernemers vergelijken

Het regelen van een uitvaart; de meeste mensen krijgen hier maar enkele keren in hun leven mee te maken op een zeker moment. Vooral wanneer het de laatst levende ouder betreft kan er heel wat bij komen kijken. Want hoe weet u of u iedereen een rouwkaart hebt gestuurd bijvoorbeeld? En waar bewaarde vader of moeder de uitvaartpolis?

Ouders op leeftijd? In gesprek over de uitvaart

Het is verstandig om bij leven al in gesprek te gaan met één, of beide ouders, zodat wensen rond de uitvaart en praktische zaken in kaart gebracht kunnen worden. Immers zodra de laatst levende ouder komt te overlijden zult u niet alleen de uitvaart moeten regelen: ook de achtergebleven woning moet ontruimt worden, aangezien de kosten hiervoor doorlopen. 

Welke uitvaartondernemer kies ik? 

Het kiezen van een uitvaartondernemer is een persoonlijke keuze. De tarieven voor de geboden uitvaart kunnen onderling verschillen, echter dit zal meestal uitkomen op een verschil van zo’n 5%. Bepaalde kosten liggen nu eenmaal vast, zoals de huur van een specifieke aula, of een plek op de begraafplaats. De uitvaartondernemer zal alle opties met de nabestaande doornemen.

Ook kunt u van de uitvaartondernemer verwachten dat deze met u meedenkt en adviseert over emotionele keuzes, die niets met geld van doen hebben. Want sommige keuze’s blijken ineens lastig;

  • Gaat u wel of niet speechen? De uitvaartondernemer kan u hierin ondersteuning en support bieden.
  • Neemt u wel of niet uw jonge kind mee naar de uitvaart? Een goede uitvaartondernemer zal met u de eigen ervaringen delen en u tot een weloverwogen keuze laten komen.
  • Laat u uw puber een rol spelen bij de uitvaartplechtigheid van opa of oma? 

Om tot een goede keuze te komen voor de juiste uitvaartondernemer, bezoekt u de website van Decidee. Hier kunt u rechtstreeks contact opnemen met verschillende uitvaartondernemers die u aanspreken, uit uw directe omgeving. 

https://www.decidee.nl/

Gerelateerde artikelen

Verschil in symptomen van een paniekaanval

10 Zaken die je moet uitzoeken voor je volgende vakantie

Een betrouwbare partner bij het leeghalen van de woning