Aeroxspecials
Image default
Electronica en Computers

USB Stopcontacten

Steeds meer apparaten beschikken over een USB aansluiting, vandaar dat er tegenwoordig ook USB stopcontacten op de markt zijn. Dit zijn stopcontacten met USB-poorten, zodat je geen losse oplader meer nodig hebt, maar direct vanuit de muur je apparaten kunt opladen. Het voordeel hiervan is dat je apparaten vaak sneller opgeladen worden en je geen stekker meer nodig hebt.

USB stopcontact kopen

Er zijn verschillende USB stopcontacten op de markt te vinden die je kunt kopen, de eerste keus die je kunt maken is of je een inbouw stopcontact wil of een opbouw stopcontact. Als je weet wat je wilt, is het alleen nog maar vaststellen hoeveel USB-aansluitingen je wilt. Hierbij kun je kiezen tussen een enkele USB-aansluiting op een dubbele. Bij een enkele aansluiting hebben we het over een stopcontact met twee usb aansluitingen en één normale stekker aansluiting.

USB stopcontacten installeren

Veel mensen die overwegen om een USB stopcontact te kopen, laten zich meestal misleiden met het idee dat het vrij lastig is om zo’n stopcontact aan te sluiten. Maar dat is helemaal niet waar, het is net zo moeilijk of makkelijk (ligt aan de persoon) om hem aan te sluiten als een normaal stopcontact.

Het is de bedoeling dat je eerst het oude afschermkapje verwijderd, het is hierbij uiteraard wel de bedoeling dat je de stroom er vanaf haalt. Anders kun je een flinke opdonder krijgen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Als de afschermkapjes zijn verwijderd, kun je het afdekraam verwijderen, daaronder vind je het basiselement van het stopcontact. Dit basiselement moet ook verwijderd worden door de schroeven los te draaien. Vaak zitten de draden van het stroom vast met steekklemmen, deze moeten dan ook losgemaakt worden. Daarna sluit je de bedrading aan op het nieuwe basiselement. Als er sprake is van een dubbele USB-aansluiting, dien twee basiselementen te plaatsen. Dit doe je door de bedrading door te lussen op nog een nieuw basiselement. Daarna plaats je deze in de inbouwdoos en schroef je ze vast. Verder plaats je het afdekraam terug en het afdekkapje van het stopcontact. Daarna kun je de stroom weer inschakelen en genieten van je nieuwe USB stopcontact.

https://www.gira-schakelmateriaal.com/

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar een PCB bedrijf? Dit zijn de top 15 PCB-fabrikanten ter wereld

De voordelen van technologie zoals de ESP8266 voor kinderen

Productietraining met draadloze communicatieheadsets