Aeroxspecials
Image default
Sport

Vrouwen op het WK darts

Vrouwen op het WK darts

Het was afgelopen jaar weer een bijzonder gezicht. Opeens waren daar twee vrouwen op het podium van het WK darts. Nee, we hebben het hierbij niet over de welbekende vrouwen die met de spelers mee liepen. Nee, we hebben het hierbij over Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova. Twee vrouwelijke darters die hun kunsten mochten vertonen op het WK.

Dit leverde over het algemeen positieve reacties op. Beide speelsters wisten nog enige tegenstand te bieden tegen hun tegenstanders. Maar, aan het einde van de wedstrijd waren er vooral vragen. Vragen die betrekking hadden op het niveauverschil tussen mannelijke en vrouwelijke darters. Hoe is het bijvoorbeeld mogelijk dat mannelijke darters standaard een veel hoger gemiddelde gooien?

Het antwoord op die vraag heeft vooralsnog niks eenduidigs opgeleverd. De antwoorden hebben onder andere betrekking op de bouw van het menselijk lichaam en de bijbehorende verschillen tussen mannen en vrouwen. Ook is het zo dat mannen al veel langer darten, waardoor bij mannen de sport verder geëvolueerd is.

Ben jij een vrouwelijke darter? En wil je graag je niveau verbeteren? Of ben je een meisje en wil je heel graag beginnen met darten? Alles valt of staat met het juiste materiaal. Neem eens een kijkje op www.mcdartshop.nl. Hier vind je erg veel informatie over dartpijlen, dartborden en aanverwante dart artikelen. Met deze artikelen kan je een goede start maken. Wellicht sta jij dan ook wel over een x aantal jaar op het WK darts, tussen de mannen.

Het is overigens te hopen dat er wederom vrouwen mee doen bij het WK darts van dit jaar. De vrouwen wisten namelijk voor een leuke sfeer te zorgen en het is weer iets vernieuwends. Iets wat de dartwereld altijd wel kan gebruiken. Voor veel mensen was het dan ook een geslaagde deelname van Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova.

 

https://www.mcdartshop.nl/