Aeroxspecials
Image default
Eten en drinken

Waar moet ik op letten bij het bestellen van catering

Het maakt niet uit voor welke gelegeheid je een evenement aan het organiseren bent. Lekkere catering bestellen in Zaandam is altijd belangrijk. Het is natuurlijk zo dat lekkere hapjes, een goede lunch, of een spetterend diner ervoor zorgt dat uw gasten blij weggaan en uw bijeenkomst zoch herinneren. Maar voor zakelijke event heeft een kwalitatieve catering ook het benodigde effect dat iedereen zijn dag vol energie weer kan doorzetten. Daarom zijn wij van mening; Don’t forget your catering! Wilt u de catering geheel zelf in handen houden of uitbesteden aan eiegen personeel? Dat is helemaal prima. Maar wilt u het uitbesteden aan een cateraar? Waar moet u dan op letten?

 

Welke soorten catering zijn er?

Er zijn heel veel soorten catering. Ontbijt, brunch, lunch, walkingdinner, partycatering, cocktails, ga zo maar door. Maar wij gaan het over de meeste bestelde varrianten van de catering hebben. Namelijk, de lunch, het buffet en de borrelhapjes.

Lunch bestellen

Lunch is een belangrijke maaltijd. Het zorgt voor voldoende energie om door te gaan met de dag en het is aangetoond dat collega’s die vaak samen lunchen beter samenwerken en prodcutiever zijn. Dit is natuurlijk ook niet zo gek als je weet dat een goede lunch bijdraagt een een fijne bedrijfscultuur en waar iemand het naar zijn of haar zin heeft, presteert diegene nou eenmaal beter. Bij de lunch wordt het meeste een gemixt menu afgenomen. Zo kunnen gasten bijvoorbeeld kiezen een een menu met diverse wraps, diverse broodjes of diverse salades. Ook een combinatie hiervan is mogelijk. 

Punctualiteit is bij de lunch erg belangrijk. Als er immers ergens pauze is om 12:00 uur, dan moet de lunch daar wel aanwezig zijn. Minder belangrijk is de diverse smaken van de gasten. De besteller gaat er vaak vanuit dat er in een gemixt pakket voor iedereen wel wat tussen zit. Een tip is wel om goed na te gaan of er ook vegetarische opties worden geleverd. Tegenwoordig is namelijk een behoorlijk gedeelte van de bevelking vegetarisch.

 

Het buffet

Als u een feest organiseerd rond het avonduur of uw werknemers of collegas moeten overwerken, dan is een buffet zeker het overwegen waard. Door een buffet te bestellen krijgt u flexibiliteit. Uw gasten hebben een grotere tijdsmarge waarin zij hun eten kunnen nuttige. Er kan door de cateraar heel gemakkelijk rekening worden gehouden met eventuele dieetwensen en de cateraar kan ervoor zorgen dat zij niet op de voorgrond aanwezig zijn. Dit is met een walkingdinner of 3 grangen menu veel moeilijker. Maar het belangrijkste is dat uw gasten geheel zelf hun bord kunnen vullen en daarom kunnen genieten van hetgeen wat zij lekker vinden.

 

De BBQ

De barbecue wordt ingezet op festiviteiten in de zomer. Het is niet een echte nuttige vorm van catering, maar zeker hetgeen wat de sfeer het meeste goed doet. Als u een cateraar uitnodigd de BBQ voor u te hosten heeft u een breed scala aan gerechten die u kan kiezen. De leukste en de creatiefste hapjes, die u normaal gesproken niet zou gauw zult nuttigen. Huur er een kok bij en dan wordt het helemaal een feest. Uw BBQ tafel staat dan gevulde de lekkerste salades, sauzen en broden, en uw gasten kunnen bij de kok langs om heerlijke blees, vis en vegagerechten van de BBQ te krijgen.

 

Spelen dieetwensen een rol bij mijn menukeuze?

Om direct met de deur in huis te vallen. Het antwoord op de vraag hierboven is een volmondig; JA! Steeds meer mensen zijn bewust geworden van eventuele allergieën, hebben een dieet in verband met een geloofsovertuiging of hebben vanuit milieuoverweging in ander eetschema dan de doorsnee gast. Het is een enorm compliment naar uw gast om hier rekening mee te houden. Het is even wat moeite om alle dieet wensen te inventariseren. 

 

Hoe gaat een samenwerking met een cateraar precies in zijn werk?

Een buffet of een BBQ kunt heel gemakkelijk bij een cateraar bestellen. Soms kan dit online, maar bijna altijd telefonisch. Als u dus eenmaal uw keuze heeft gemaakt stuurt u uw bestelling door met uw belangrijkste opmerkingen. Denk hierbij aan levertijd, dieëtwensen en ook wanneer u wilt dat de cateraar weer alle spullen komt ophalen.

Op het afgesproken tijdstip staat de cateraar voor uw deur en als u een buffet heeft gekozen, zet hij deze geheel voor u klaar. Later komt de traiteur zijn spullen weer ophalen. U kunt daarom de cateringbenodigheden laten staan op terug stoppen in de bijgeleverde bakken. Letop! U hoeft de afwas niet de doen, Want dat doet de cateraar op zijn locatie.

 

https://www.happiedelivery.nl