Aeroxspecials
Image default
Woning en Tuin

Zwembaden onderhouden

Geweldig, je hebt een zwembad aangeschaft. Ik hoop oprecht dat je ook weet hoe je je zwembad moet onderhouden en wat erbij komt kijken, wat makkelijk is het niet, weinig is het ook niet en goedkoop is het al zeker niet. 

 

Het eerste wat je doet als je je zwembad hebt aangelegd is natuurlijk je zwembad vullen. Dit kan je doen met ofwel een elektrische waterpomp of een waterslang. Het verschil tussen de twee is dat je niet de hele tijd de elektrische waterpomp vast hoeft te houden en dat de elektrische waterpomp sneller is. Niet iedereen heeft echter een elektrische waterpomp, dus een waterslang is ook zeker te gebruiken. Daarna kan je gaan kiezen wat voor soort water je toe gaat voegen aan je zwembad: grondwater, leidingwater of regenwater. 

 

Het is vaak beter om grondwater te vermijden, tenzij je zeker bent van de kwaliteit van de grond in je omgeving en het water dat zich erin bevindt, maar als je er toch voor kiest om grondwater of regenwater te gebruiken zijn dit de volgende stappen die je moet ondernemen: als het grondwater ijzerrijk is, voeg BSI micro floc toe aan het water. Dit voorkomt organische verontreinigingen. Bij kalkrijk of ijzerrijk water voeg je BSI calc free toe aan het water om kalkvorming en minerale afzetting te voorkomen. 

 

Verder is het ook nodig om de alkaliniteit van je water te onderzoeken. Deze kan je aanpassen met BSI Alkalinity up of BSI Alkalinity down.

 

Bij leidingwater kan je ook nog BSI calc free toevoegen, ook weer om kalkaanslag en minerale afzetting te voorkomen.

 

Vervolgens moet je de pH van je water meten. Het liefst bevindt het water zich rond de pH 7,3. 

 

Daarna kan je chloor toevoegen aan het water om je zwembad te reinigen. Zo blijft het water schoon en komen er geen bacteriën en algen in het zwembad.

 

Ten slotte kan je ook nog BSI cristal clear toevoegen om je zwembadwater kristalhelder te houden.

 

https://www.waterpompshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Wees een trendzetter met een mozaiek keuken!

Handige informatie over deurklinken

Plaids, kleden en lampen: je bestelt ze online bij Deens