Aeroxspecials
Image default
Winkelen

Waar vindt je de beste cilindersloten

De beste cilindersloten, wat moet je kiezen?

Als je op zoek gaat naar cilindersloten dan kom je al snel terrecht op de beste cilindersloten van M&C. Daar hebben ze sinds kort de M&C Move uitgebracht. Naast de al hoge kwaliteit deurcilinders zoals de M&C color, M&C Matrix en de M&C Condor hebben ze dus nu ook de M&C Move.

Wat zijn nu de beste cilindersloten en waar moet je op letten?

Je moet letten op de cilinder klasse. Deze moet SKG 3* gekeurd zijn. Daarnaast moet de cilinder een gehrad stalen brug hebben. Dat is vooral voor het cilinder breken. Cilinderbreken wordt meestal kerntrekken genoemd. Maar het is een andere methode, maar vaak wordt toegepast. Dit valt niet onder het SKG 3* keurmerk. Dus wel belangrijk om op te letten.

Verder kunt u kijken of het cilinderslot 2 zijdig bedienbaar is. Dar is ook vaak erg prettig in gebruik. En als extra beveiliging een 3D kopieer beveiliging heeft.

SKG 3 Cilinderslot

Er worden natuurlijk jaarlijks nieuwe sloten verzonnen die er maar voor moeten zorgen om inbrekers tegen te houden. Een vrij nieuw slot die alle tactieken van inbrekers tegen kan houden is een cilinderslot met het SKG 3 keurmerk. Dit is dus een cilinderslot. Bij een cilinderslot gaat het er om dat de sleutel in een cilinder wordt gestoken. Vervolgens duwt de sleutel verschillende stiftjes omhoog die zich in de cilinder bevinden. Wanneer deze stiftjes op de juiste hoogte zitten gaat het slot pas open. Op die manier merk je dus dat een sleutel niet zomaar in elk slot geschoven kan worden, maar precies de juiste vormen moet hebben om er in te kunnen komen en het slot te kunnen openen. Alsnog is een normale deurcilinder niet voldoende om een inbreker tegen te houden.

Kerntrekken

Tegenwoordig gebruiken veel inbrekers de methode die kerntrekken wordt genoemd. Hierbij wordt een schroef in het slot geboord en vervolgens het hele zaakje via de schroef er uit getrokken. Op die manier hou je dus helemaal geen slot over en is de inbreker binnen een paar seconden binnen. De SKG 3 deurcilinder is wel bestand tegen de kerntrek methodiek. Dat komt namelijk omdat dit slot een geharde stalen brug heeft. Door deze brug is het onmogelijk om de tactiek toe te passen en de deur te kunnen openen. De cilinder kan namelijk niet zomaar gebroken worden, wat bij andere sloten dan weer wel mogelijk is. Ook is het zo dat inbrekers de cilindersloten herkennen. Omdat zij vaak op pad zijn en snel leren, zullen zij ook snel doorhebben dat het slot onbreekbaar is. Een inbreker wil niet betrapt worden en heeft daardoor maar een paar seconden de tijd om bij een huis in te breken. Wanneer zij dan een slot met gehard staal ontdekken, zullen zij het huis niet kiezen, maar zullen zij hierdoor eerder het huis overslaan.

Tot slot

Er zijn een hoop verschillende cilindersloten op de markt die een inbreker niet zullen tegenhouden, maar wanneer je kiest voor een slot met het SKG keurmerk in de nummer drie, ben je stukken beter beveiligd. De normale tactieken die inbrekers gebruiken, kunnen zij bij dit slot niet inzetten en daardoor zal de inbreker er eerder voor kiezen om het huis over te slaan.

https://cilinder-sloten.nl

Gerelateerde artikelen

De ideale Chilly’s rvs fles kopen voor jezelf of als cadeau

Een kwalitatief en duurzaam kledingrek

Accessoires voor de vlogger: de laptopstandaard en de ringlamp