Aeroxspecials
Image default
Dienstverlening

Wat is een hover kart?

Een hover kart is een soort go kart waar je in zit en die bestaat uit een hoverboard (ofwel een tweewielige zelf-balancerende scooter) en een speciaal kartopbouw. De opbouw wordt aan de hoverboard bevestigd door middel van bandjes waardoor je een kartframe krijgt met een of twee extra wieltjes, een zitje en handles om de snelheid en beweging van de kart te controleren.

Een HoverKart (een woord) is een geregistreerd handelsmerk van het bedrijf HoverPowered, en heeft betrekking op die specifieke opbouw of hulpstukken. Er zijn verschillende andere merken die vergelijkbare producten aan bieden zoals Oxboard, HoverSeat, Denver, Yvolution, MaxFind, een verschillende merkloze modellen.

 

Hoe duur is een hover cart?

Prijzen voor hover kart hulpstukken variëren tussen €40 en € 125,-. Je hebt dan ook nog een tweewielig hoverboard nodig (deze kosten ongeveer €150,- – € 750,-).

 

Waar kan ik een hover kart kopen? Kan ik ze online of in een winkel kopen?

Omdat ze pas vrij recent op de markt zijn gekomen zijn ze nog niet overal te koop. Je kunt ze echter wel makkelijk online kopen en Amazon heeft een groot aantal modellen beschikbaar, van verscheidene merken.

 

Passen de hover karts op alle maten hoverboards?

Niet per sé. Je moet altijd extra goed de specificaties van het model dat je wil kopen controleren om zekerheid te krijgen. Meestal passen ze op de standaardmaat hoverboards – 6,5” en 10”, en veel modellen passen ook op de 8” “Lamborghini maat”. Het is mogelijk dat ze niet passen op de kleinere kindermaten. Naast het controleren van de maat van de hoverboard zou je ook moeten kijken naar de vereisten aangaande de vorm, omdat apart gevormde boards wellicht niet passen op de hoverboard go kart.

 

Hoe werkt een hoverboard go kart?

De kart opbouw is snel aan het hoverboard te bevestigen door middel van de bandjes. Je kunt het er ook weer snel afhalen als je de zelf-balancerende scooter zonder hulpstukken wilt gebruiken. Ze kunnen aangepast worden aan naar gewenste lengte en over het algemeen beschikken ze over verstelbare frames, zitposities en handlestanden. Twee handles zijn aan de twee zijden van het board bevestigd, zodat je de snelheid en richting kunt bepalen. Naar voren/ achteren drukken op de handle is net zoals naar voren/ achteren leunen als je op een hoverboard staat.

 

Hoe snel is een hover kart?

Een hover kart is net zo snel als de maximum snelheid van het hoverboard waarmee je het gebruikt, maar is ook afhankelijk van het gewicht van de berijder, gewicht en rijstijl. De topsnelheid van de meeste hoverboards, of elektronische zelf-balancerende scooters variëren tussen 7 en 20 kilometer per uur. Meest ben je sneller met een hover kart, als he het vergelijkt met staan op een hoverboard, omdat het makkelijker is om te balanceren.

 

Wil je een hoverkart kopen? Kijk dan eens op de site van Swheels.nl

 

 

 

 

 

https://www.swheels.nl/swheels-hoverkart/