Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Wat is payrolling?

Misschien heb je er weleens van gehoord; payrolling. Het is een populaire manier van flexwerk waar steeds meer bedrijven en werknemers mee te maken krijgen. Hieronder gaan we kijken wat het precies is en hoe het werkt.

Dit is payrolling

Payrolling heeft een eenvoudige definitie; het is het uit handen geven van de verplichtingen die horen bij het werkgeverschap. Dit gebeurd door middel van een opdrachtovereenkomst tussen een payrollbedrijf en de feitelijke werkgever. Hierbij wordt de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap overgedragen aan het payrollbedrijf. Officieel staat een werknemer dan op de loonlijst van een payrollbedrijf, die het vervolgens uitleent aan een inlenend bedrijf.

Voordelen van payrolling voor inlenende bedrijven

Voor bedrijven die via payroll werknemers inlenen zitten hier natuurlijk een aantal voordelen aan. De belangrijkste zijn de volgende:

  • Je hebt geen administratieve verantwoordelijkheden. Dit scheelt veel tijd en gedoe voor een bedrijf, tijd die kan worden besteed aan belangrijke zaken.

  • Het risico van werkgeverschap wordt overgedragen aan het payrollbedrijf. De loonkosten zijn hierdoor vooraf duidelijk, en je hoeft als werkgever niet op te draaien voor kosten bij bijvoorbeeld ziekte.

  • Het is flexibel, je kunt als bedrijf vrij makkelijk mensen aannemen en weer laten gaan.

Voordelen voor een werknemer

Ook voor werknemers zitten er voordelen aan payrolling, hoewel dit vaak een negatief imago heeft. Hieronder staan de belangrijkste:

  • Je krijgt op tijd je salaris, op een correcte wijze. De core business van payrollbedrijven is salarisadministratie, dit hebben ze daarom altijd op orde.

  • Je hebt zekerheid. Ook bij ziekte en vakantiedagen wordt je door het payrollbedrijf doorbetaald.

  • Je krijgt hetzelfde loon. Het mag volgens de wet niet uitmaken of je via een payrollbedrijf of direct voor het bedrijf werkt. Je salaris wordt er dus niet anders van.

Een bekend payrollbedrijf is Payroll Select. Bij deze partij kan je terecht voor diverse payroll activiteiten. Neem eens een kijkje op de website van het bedrijf en ontdek de mogelijkheden.

https://www.payrollselect.nl/

Gerelateerde artikelen

Plastic Soup

Een digitale receptie in een digitale wereld

Een geslaagde verbouwing realiseer je met deze tips!