Aeroxspecials
Image default
Vervoer en transport

Verschillende soorten aanhangers

Aanhangers klinken misschien een beetje algemeen, maar ook in aanhangers zit veel variatie. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de standaard aanhangwagen waar spullen in kunnen liggen tegenover de paarden aanhangwagen. Twee compleet verschillende aanhangers. Vanaf een bepaald gewicht aanhanger heb je zelfs een speciaal rijbewijs nodig om legaal de weg op te mogen.

Paardentrailer

Iedereen heeft het wel eens op de weg gezien. Een auto met daarachter een aanhangwagen waar paarden in kunnen. De aanhangers zijn volledig afgedekt, omdat het paard er uiteraard comfortabel in vervoerd moet worden. Paarden zijn relatief grote dieren wat dus betekent dat de aanhanger ook groot moet zijn.

Boottrailer

Vooral in deze zomer zal je deze aanhangwagens vaker zien. De boottrailer zorgt ervoor dat boten ook over autowegen vervoerd kunnen worden. De aanhangers worden achteruit het water in gereden, waardoor de boot veilig van de aanhanger het water in kan glijden.

Caravan

Je denkt er misschien niet direct aan bij het horen van het woord aanhanger, maar in principe is een caravan ook een aanhanger. De caravan wordt vervoerd door achter een voertuig aan te hanger. In tegenstelling tot de camper kan een caravan niet zelf rijden. De caravan is eigenlijk een aanhanger als (tijdelijk) huis.

Motortrailer

Een motortrailer? Motors kunnen toch gewoon zelf op de weg rijden? Ja dat klopt, dat kunnen ze ook, alleen soms is dat niet ideaal. Denk bijvoorbeeld aan motors die in races gebruikt gaan worden, die wil je in perfecte staat bij het circuit brengen. Of misschien is er een motor besteld en komt het bedrijf de motor dan afleveren. Je hebt dan natuurlijk liever dat je de motor op een aanhangwagen krijgt dan dat iemand anders hem rijdend naar je toe brengt. De motortrailer zorgt ervoor dat er twee motors verplaatst kunnen worden zonder dat deze hoeven te rijden.

De “gewone” aanhanger

De gewone aanhanger, ook wel een plateau aanhanger is de meest voorkomende aanhanger. Dit is de aanhanger waar je aan denkt wanneer iemand het woord noemt. Er kunnen allerlei spullen in vervoerd worden, maar het is niet specifiek voor één product. Het is gewoon praktisch bedoeld om spullen van A naar B te brengen. Met verschillende onderdelen voor uw aanhanger kan deze plateauwagen nog aangepast worden. Zo kunnen de zijkanten wat hoger gemaakt worden of de lichten verbeterd. In principe mag je met een plateauwagen achter je autorijden, zolang deze aanhanger zelf onder 750kg is. De aanhanger volgeladen mag maximaal 3500 kg wegen, voor alles daarboven is een speciaal rijbewijs nodig.