Aeroxspecials
Image default
Gezondheid

Wat mag je verwachten van een afspraak bij de Fysiotherapeut?

Bijna iedereen bezoekt in zijn of haar leven wel een keer een fysiotherapeut. Ben je er nog nooit geweest? Het is begrijpelijk dat je graag wilt weten wat je kunt verwachten. Het kan zijn dat je tijdens het sporten een spier hebt verrekt of een verkeerde beweging hebt gemaakt, of je hebt last van rug of nekklachten door je werk. Je kunt voor variërende lichamelijke klachten een afspraak maken bij een fysiotherapie praktijk. En niet alleen daarvoor, ook voor personal training of leefstijlinterventie kun je terecht bij een goede fysio. Er is bijna altijd wel een praktijk bij jou in de buurt., ben je bijvoorbeeld woonachtig in Eindhoven? Zoek dan eens op fysio Eindhoven.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek worden er vaak nog geen behandelingen uitgevoerd. Tijdens dit eerste gesprek tussen jou en de therapeut vertel je over je klacht en hoe lang je er al last van hebt. De fysiotherapeut zal je een aantal vragen stellen om de klacht goed in kaart te brengen en een behandelplan te maken. Wanneer het nodig is volgt er nog een lichamelijk onderzoek. Hiermee krijgt de therapeut een nog beter beeld van de klacht. 

Fysiotherapie behandelplan

Aan de hand van het eerste gesprek en het lichamelijk onderzoek zal de fysiotherapeut een behandelplan opstellen en dit met jou bespreken. Ook geeft de therapeut hierbij aan hoe veel behandelingen hij nodig verwacht te hebben. In verband met kosten of verzekering. Soms kan de fysiotherapeut je niet helpen of verwijst hij je door naar het ziekenhuis of de huisarts.

De behandeling

Hierna start de behandeling, dit is in veel gevallen een vorm van manuele therapie in combinatie met oefeningen die je zelf thuis kunt doen of samen met de fysiotherapeut in de praktijk. Allereerst worden de spieren los gemaakt en wordt de bloedsomloop weer op gang gebracht. Na deze behandelinge zou er al een effect merkbaar moeten zijn.

De evaluatie

Vaak ben je na enkele behandelingen mits je natuurlijk thuis de oefeningen goed hebt uitgevoerd al voor een groot deel van je klachten af. Het is nu tijd voor een evaluatie. Hoe ben je vooruit gegaan of zijn er nog bepaalde klachten die je wilt behandelen. Ben je klachtenvrij, dan is de behandeling hiermee afgesloten. Wanneer je nog lichte klachten hebt krijg je van de fysio vaak oefeningen mee voor thuis.

https://www.fysiotherapieachtsebarrier.nl/