Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Welke laminaatvloer past bij mij? Wij helpen je met deze keuze

Je bent net verhuisd of wilt de inrichting van je huis veranderen. De ruimte is pas echt af met een nieuwe laminaatvloer, maar hoe maak je de juiste keuze? Het kiezen van laminaat kan lastig zijn door het ruime aanbodEr bestaan oneindig veel verschillende hout- en tegeldessins. Daarnaast heb je nog de keuze uit allerlei uitvoeringen. Vandaag zetten wij een aantal pijlers op een rij zodat je weet waar je rekening mee moet houden in je zoektocht naar laminaat. 

Welk design is geschikt voor je kamer? 

Natuurlijk is het belangrijk om eerst te bepalen in welke ruimte de vloer komt te liggen. Let hierbij goed op de indeling van je woning. Bij een grote woonruimte is het bijvoorbeeld mooi om een extra brede vloer te kiezen. Ook kun je kiezen voor een visgraat laminaat van bijvoorbeeld Ambiant Laminaat. Deze hebben een klassieke en luxe uitstraling. Is de kamer wat smaller? Dan kan je het beste kiezen voor een patroonvloer. Leg de punt van de vloer naar het licht. Hierdoor lijkt de ruimte dieper of breder.  

Het effect van kleur op ruimte  

De kleur van een vloer heeft grote invloed op het gevoel van ruimte. Heb je bijvoorbeeld een kleine ruimte, dan lijkt deze groter door lichte en natuurlijke vloertinten. Een grote kamer wordt gezelliger door een warme of donkere kleur vloer. Lichte kleuren geven een ruimte een vrolijke en zonnige uitstraling. Zwart geeft juist weer een gevoel van luxe en klasse. Het is dus belangrijk om vooraf te bepalen wat voor sfeer jij de kamer wilt geven.  

Bepalen van de dikte  

Diktes van laminaatvloeren kunnen enorm verschillen, maar zitten vaak tussen de 6 en 12 millimeter. Een dikkere vloer is bijvoorbeeld handig voor appartementen. Dit omdat het zorgt voor demping. Belangrijk is om rekening te houden met deuren. De dikte van het laminaat moet de deur niet verhinderen.  

Wel of geen v-groef? 

Een v-groef is de ruimte tussen het laminaatDeze v-groef heeft een grote invloed op het karakter en de sfeer in de kamer waar het laminaat ligt. Bij laminaat met v-groef lijkt het alsof je een vloer van hout hebt liggen. Bij laminaat met tweezijdige v-groeven zie je de groeven terug aan de zijkant van het laminaat. Laminaat met vierzijdige groeven zoals het laminaat van Hoomline heeft groeven aan alle kanten. Dit ziet er luxe uit. Wanneer je kiest voor een vlakke vloer zonder v-groef geeft dit juist een strak effect.