Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Zo blijft je fietsaccu zo lang mogelijk goed

Een fietsaccu kan een hele tijd mee gaan, wel tot zo’n zes jaar. Op een gegeven moment merk je dat je minder ondersteuning hebt tijdens het trappen en dat de accu sneller op is. Hierdoor moet je hem vaker op laden of moet je de accu vervangen. Dit gebeurd dan ook vaak na die zes jaar, en als dit gebeurd dan merk je dat de accu aan vervanging toe is. Wil jij zelf je fietsaccu-revisie vervangen? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier namelijk meer over!

Accu zelf reviseren 

Er zijn verschillende soorten accu’s, een nikkel metaal hydride accu en een Lithium lon accu. De nikkel metaal hydride accu moet vaker worden opgeladen, want dan werken ze het best. Dit is dan ook een goedkopere accu dan de Lithium Lon acci. Maar de accu is wel zwaarder en kan minder goed teken kou. De nikkelmetaalhydride accu vraagt erom om actief gebruikt te worden, want deze accu’s ontladen snel als ze niet gebruik worden. Binnen een maand kan de accu de helft van de capaciteit verliezen. Je kunt deze soort accu’s zelf reviseren door de accu helemaal leeg te fietsen (te ontladen) en vervolgens weer volledig op te laden De Lithium Ion accu, ook wel de Li-ion accu, wordt in de meeste moderne elektrische fietsen geplaatst. Voor je deze accu in gebruik neemt, is het raadzaam om de accu minimaal drie keer volledig te ontladen en weer op te laden. Daarnaast ontlaadt de Lio-ion accu haast nooit uit zichzelf. Maar hoe kan het dan dat de fietsaccu op een gegeven moment minder goed presteert? Dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan de daling van het voltage, wat weer toe is aan verhoging. De voltage kun je zelf verhogen met de juiste energiebron.

Rebatt

Je kan er zelf voor kiezen om je accu te reviseren, maar het is ook mogelijk om dit te laten doen door een specialist. Dit kost misschien iets meer geld maar je hebt wel de garantie dat je er kwaliteit voor terug krijgt. Wil je meer weten over het reviseren van je accu? Neem dan eens een kijkje op de website van Rebatt, deze partij helpt je namelijk graag verder!

 

https://www.rebatt.nl/

Gerelateerde artikelen

Benieuwd naar buitenreclame?

Richt je eigen tuinhuis in met deze tips!

De bijstand, hoe vraag je dat aan?