Aeroxspecials
Image default
Financieel

De gevaren van Litecoin

Bitcoin Meester  Hoewel Litecoin zijn voordelen heeft, heeft het ook enkele nadelen. Degenen die bekend zijn met de werking van internet, zijn op de hoogte van hoe snel en vaak informatie online kan worden gewijzigd. Dit is de reden waarom veel mensen het liefst digitaal geld gebruiken omdat ze niet moeten wachten op geld om in de post te komen, en ze hoeven zich geen zorgen te maken over het omgaan met een wisselkoerskaart. Als het gaat om een online wisselkoerskaart, is er vaak geen tussenpersoon. Bijvoorbeeld, wanneer u betaalt met uw creditcard, krijgt het bedrijf geen vergoeding voor het doen van de conversie. Dit betekent dat de conversie gratis is voor de consument, maar misschien betaalt u meer dan u zou doen als u een bank of een andere financiële instelling hebt doorgemaakt.

 

Een van de belangrijkste nadelen van het Litecoin-systeem is het feit dat transacties niet omkeerbaar zijn. Als u iemand een e-mail verzendt met de onderwerpregel Litecoin en dan later wil ze u een transactiebon sturen, moet u voorzichtig zijn met welke berichten u rondduurt. Zorg ervoor dat u gecodeerde vormen van communicatie gebruikt en u zult zich geen zorgen maken over deze specifieke kwestie. Daarnaast zijn er speciale softwareprogramma’s die u moet installeren op de computer die wordt gebruikt om geld over te brengen, dat alle niet-gecodeerde gegevens blokkeren die heen en weer worden verzonden tussen de koper en de verkoper.

 

Een ander van de Nadelen van Litecoin is de transactiekosten die moeten worden betaald telkens wanneer er een nieuwe transactie wordt gedaan.

Dit kan tot behoorlijk een beetje geld toevoegen, dus het is belangrijk om op te letten wanneer u deze vorm van betaling overweegt. Veel verkopers, online diensten en andere kopers zijn gekomen om de transactievergoeding te beschouwen als een aanvaardbaar bedrag om te betalen voor het gemak van het maken van online betalingen. Toch kun je het misschien niet veroorloven om deze extra kosten te betalen, dus houd dit in gedachten.

 

Een van de grootste nadelen van het Litecoin-systeem is dat de daadwerkelijke valuta waarin u handelt, niet wordt ondersteund door een echte valuta. In plaats daarvan is Litecoin gewoon een digitale virtuele valuta die kan worden gebruikt, net als elke andere virtuele valuta. U kunt deze virtuele valuta gebruiken om goederen online te kopen en geld over te dragen, maar u koopt of vasthoudt niet in werkelijkheid. Litecoin, zoals veel virtuele valuta’s, kunt u niet toestaan dat u uw creditcard gebruikt om betalingen te doen, dus u moet voorzichtig zijn om nooit persoonlijke informatie te geven, zoals uw creditcardnummer of accountnummer in de online formulieren.

 

Helaas heeft Litecoin al veel concurrentie, dus degenen die willen beginnen met investeren in deze munt voordat anderen misschien harder moeten werken om hun handen op te halen. Het kan worden gekocht via online makelaars en het proces van overdracht van fondsen van uw account is meestal net zo eenvoudig als het verzenden van het via de telefoon met een traditionele bankdienst. Toch is het misschien verstandig om rond te kijken en wat onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat je jezelf de beste deal krijgt.

 

Het enige probleem dat het meest waarschijnlijk is om consumenten te zwaaien tegen litecoïne is het feit dat het een nieuwere munt is dat niet een zeer grote basis van ondersteuning heeft. Hoewel het nieuw is, heeft het nog niet genoeg van een track-record dat moet worden geteld als veilig en betrouwbaar. Dit is een probleem dat zeker voorkomt als meer mensen leren van litecoins voordelen en nadelen. Net als bij elke nieuwe investering, moeten consumenten hun huiswerk maken en begrijpen hoe betrouwbaar een bepaalde uitwisseling is voor het maken van een ruil.

Litecoin (LTC) kopen of verkopen Bij Bitcoin Meester 

Gerelateerde artikelen

Investeren in Bitcoin de moeite nog waard of niet?

Tips om te sparen voor een huis

Zelf boekhouding doen