Aeroxspecials
Image default
Eten en drinken

Aardappelchips als heerlijke snack

Er is tegenwoordig ontzettend veel keuze in supermarkten wat betreft snacks, maar heb je aardappelchips al eens geprobeerd? Misschien heb je er nog nooit van gehoord of heb je ze gewoon nog nooit gezien in de supermarkt. Hoe dan ook worden deze chips vaak over het hoofd gezien. Maar het is absoluut een heerlijke snack. Bovendien kun je ze op veel verschillende manieren eten. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo uit de zak eten. Maar wat dacht je van een lekker borrelplankje met stukjes kaas, worst, groente, lekkere dipjes en aardappelchips? Dit is zeker een goede combinatie. Een lekker biertje of glas wijn erbij en je avond kan niet meer stuk!

Het ontstaan van onze ambachtelijke chips

Een bekende fabrikant van aardappelchips in Nederland is Boerderij Chips. Dit bedrijf wordt gerund door boeren René en Henk, natuurlijk met ondersteuning van hun team. De mannen hebben jaren geleden de handen ineen geslagen en hun boerenbedrijven tot één bedrijf omgedoopt. Het bedrijf bevindt zich in de Hoeksche Waard, waar ze zelf hun eigen aardappelen telen. In 2004 zijn ze de mogelijkheden voor hun aardappelen gaan onderzoeken. Zodoende werd in hetzelfde jaar het eerste chipje gebakken. Dit was direct zo’n succes, dat ze dit hebben doorgezet. Vandaag de dag worden er iedere dag verse chips gebakken op de boerderij.

De vier verschillende smaken aardappelchips

Sinds de start in 2004 zijn er al veel chips gebakken op de boerderij. Dagelijks worden er nieuwe batches gebakken en verpakt. Er zijn momenteel dan ook vier verschillende smaken van Boerderij Chips op de Nederlandse markt verkrijgbaar: paprika, puur, zeezout en zeezout ribbel. Dit zijn stuk voor stuk heerlijke smaakvolle chips, waarbij je de echte authentieke aardappelsmaak echt proeft. Voor de zeezout varianten wordt er zout gewonnen uit velden in Zuid-Frankrijk. De pure variant is een goede optie voor de bewuste consument: deze is puur natuur en bevat geen toegevoegde geur-, kleur- of smaakstoffen.

https://boerderijchips.nl/