Aeroxspecials
Image default
Eten en drinken

Genieten van Sushi met je eigen bestel website

Is sushi eten gezond? Ja, maar denk aan de hygiëne

Sushi is niet meer weg te denken uit het Nederlands culinair aanbod. Nagenoeg overal is er een Japans sushi restaurant te vinden waar je de keuze hebt uit honderden verschillende gerechten die ze in Japan ook eten. Het scheelt je natuurlijk een dure ticket om helemaal naar het land van de rijzende zon te vliegen, als er in je eigen stad ook een uitstekend sushi restaurant te vinden is. Populaire varianten zijn zogenaamde ‘all you can eat’ restaurant formules, waar je voor een vast bedrag per persoon onbeperkt kunt eten ( en soms drinken ook zelfs ). Maar je raad het al, hier zit ook vaak het gevaar van te snel eten bereiden voor een grote groep mensen. Dit kan ten koste gaan van de hygiëne en laat dát nou juist zo belangrijk zijn het eten van sushi.

Wat zijn de meest bekende sushi gerechten?

Het voordeel van sushi is dat je ze altijd direct kunt herkennen aan de combinatie van ingrediënten. Sushi is bijna altijd gemaakt van een combinatie van rijst, vis, zeewier, ei en groene. Het is dus een heel goed alternatief voor vegetariërs en veganisten. Zo ook bij Sushi restaurant Blue Sakura in Enschede en Zwolle, waar je kunt genieten van heel veel soorten. Dit zijn de bekendste sushi gerechten;

 • Sashimi: dun gesneden rauwe vis
 • Maki sushi: rauwe vis of groent met in het binnen door rijst en zeewier
 • Nigiri sushi: rauwe vis, ei of groente op een bedje van rijst
 • Temaki sushi: een puntzakje van zeewier gevuld met rijst en groente
 • California maki: een maki sushi, maar dan zit de rijst aan de buitenkant en voorzien van een sausje

Het belang van hygiënische en verse sushi

Sushi bestaat voor een groot gedeelte uit rauwe vis en rauwe groente. Niet zo gek dus dat het ontzettend belangrijk is dat de gebruikte ingrediënten goed schoon zijn gemaakt en dat er zeer hygiënisch omgegaan dient te worden met rauwe vis. Het mag dus absoluut niet gemaakt worden met vieze handen of onder vieze omstandigheden. Bij Blue Sakura gebruiken onze koks daarom altijd plastic handschoenen. Dit is een verplichte eis vanuit onze eigen restaurant om de hygiënisch te bewaken. Het vis dat wij bereiden is vers en wordt ook enkel voor die dag gebruikt.

Tips voor goede sushi maaltijd bij Blue Sakura Enschede of Zwolle

Heerlijk zorgeloos en gezond uit eten in Enschede of Zwolle? Kom dan zeker eens Blue Sakura bezoeken. Je geniet van heerlijk vers bereide Japanse gerechten in een prachtige ambiance én tegen een scherp tarief, waar je kunt genieten van ons all you can eat concept. Toch geven we je paar tips om optimaal gebruik te maken van onze gerechten.

 • Word je snel vol van sushi, kies dan voor sushi zonder sausjes. Deze maken je al gauw sneller vol;
 • Variatie is altijd goed. Varieer maki’s met sashimi , groente, noodles en eventueel een soepje;
 • Heb je het gevoel dat het gerecht vreemd smaakt of ruikt? Eet het niet en meld aan onze medewerkers, je krijgt dan een nieuw vers bereid gerecht;
 • Neem een watertje of thee bij je gerecht in plaats van koolzuurhoudend drank;
 • Eet je zelf niet te vol. Een gouden regel in de Japanse cultuur is dat je tot 80% vol moet eten, dat is een goede leidraad tot een gezond leven.

Liever thuis eten? Bestel sushi online met je eigen bestel website

Wil je liever thuis genieten van onze heerlijke sushi? Dat kan nu ook via onze eigen website. Voor de locaties Enschede en Zwolle kunnen klanten een account maken op onze website en sushi online bestellen en bezorgen via onze eigen website. Bestellen is heel eenvoudig!

 • Stap 1: Bezoek de bestel pagina voor locatie Enschede of Zwolle
 • Stap 2: Kies je gerechten die je wilt bestellen, met keuze uit warm, koud, menu’s en dranken ( let op: bestellen kan vanaf 12.00 ’s middags)
 • Stap 3: Kies uit het maken van een account, of bestel als nieuwe klant zonder account
 • Stap 4: Vul je NAW gegevens in en kies de bank waarmee je wilt betalen via iDeal. Kies ook of je wilt afhalen of bezorgen
 • Stap 5: Bestelling is geplaatst, je ontvangt per mail een bevestiging van je bestelling Heb je gekozen voor een bezorger, dan kan het tot 45min duren totdat je bestelling is bezorgd afhankelijk van de drukte op die dag. Eet smakelijk!

Wil jij ook een eigen bestel website? Lees dan gauw verder!

Neem ook een online reserveer of bestel website

Ben jij horeca ondernemer en wil je ook een online reserveer of bestel website? Maak dan een afspraak met Crossmedia House! Zij hebben de basis gelegd voor het succes van Blue Sakura en dat succes kun jij nu ook behalen.

Wij kunnen jou ook helpen met:

zoekmachine optimalisatie (hoger in Google)

– een nieuwe huisstijl

Bel ons op 074-851 2665 of stuur een mail naar info@crossmediahouse.nl.

https://www.crossmediahouse.nl

Gerelateerde artikelen

Sportdiëtist Haarlem voor extra beweging

Een taart bestellen van uw favoriete, lokale bakker

Compleet verzorgde BBQ in Hengelo