Aeroxspecials
Image default
Dieren

autofotografie tips

Een goede foto maken van een auto is erg belangrijk om er voor te zorgen dat de auto er zo goed mogelijk op staat. Maar waar moet je dan precies op letten? In deze blog zullen er een aantal autofotografie tips worden gegeven over waar je rekening mee moet houden bij het fotograferen van een auto. Als een auto fotograaf zijn dit de belangrijkste tips:

  1. Klinkt logisch en dat is het ook, maar de auto moet uiteraard schoon gewassen zijn. Zorg er voor dat er geen vlekken of sporen op de auto zitten en dat de lak er zo goed mogelijk bij staat.
  2. De auto centraal in het beeld plaatsen met ruimte er omheen. Zo zorg je ervoor dat de gehele auto in beeld is en dan kun je nog wat bijsnijden mocht dat nodig zijn.
  3. Let op de lak van de auto, zodat er geen ongewenste objecten of personen weerspiegelen in het beeld.
  4. Let op de belichting, waar staat de zon en zorg er voor dat de zon niet te fel in beeld komt te staan.
  5. Een regel die vooral voor het plaatje belangrijk is en dat is om de auto op een verharde weg te plaatsen. Mocht de betreffende auto een offroad auto zijn, dan is het uiteraard wel mogelijk om de auto in het zand, gras of de modder te plaatsen.
  6. Probeer de foto op je knieen te maken. Met een hoek die iets lager staat, komt de auto mooier naar voren. Het lijkt dan alsof de auto breder en sneller is dan wanneer je de foto vanuit ooghoogte zult nemen.
  7. Draai de wielen naar je toe als je op zoek bent naar een wat stoerdere look. Zo komen de wielen en velgen mooier naar voren en eerlijk is eerlijk met een setje mooie velgen onder een auto staat het veel beter.
  8. De binnenkant van de auto kan niet ontbreken. Maak duidelijke foto’s van de stoelen en het dashboard wanneer de motor draait.
https://occonline.nl