Aeroxspecials
Image default
Dieren

Vogelhuisjes inzetten tegen de processie rups

Ook dit jaar zullen we net als vorig jaar weer veel last en overlast ondervinden van de processierups. Het harige beestje dat bij mens en dier veel jeuk en huid irritatie veroorzaakt. Er zijn meerdere manieren om de processierups te bestrijden. De meest mileuvriendelijke en natuurlijke manier is wel om de rupsen te bestrijden met vogels.

Voor vogels is deze rups namelijk echt een lekkernij. Daarom is het zaak om zoveel mogelijk vogels naar de haard te lokken. Heb je veel last van processierupsen in jouw tuin? Zorg dan dat je vogels naar je tuin lokt met bijvoorbeeld vogelhuisjes. Hang een aantal nestkastjes op rondom in je tuin. Nestkastjes zijn ideaal. Zodra vogels besluiten om hierin hun nestje te bouwen en kun kroost te laten opgroeien, zit jij in principe gebeiteld. Het kroost moet namelijk gevoerd worden en dat betekend dat er een heleboel van die jeukrupsen gevoerd gaan worden. Denk niet dat een nestje met vogels niets uithaald. Ze eten meten rupsen dan je denkt! namelijk zo’n 555 per nestje per dag.

Als je dan meerdere vogelhuizen in je tuin zet, laten we zeggen, een stuk of 5. En je hebt alle nestkasten bewoond, dan worden er dagelijks meer dan 2500 rupsen uit jouw buurt weggeplukt. Dat scheelt dus heel wat kriebelige haartjes! Wil je vogelhuizen kopen om de rupsjes tegen te gaan? Kijk dan eens online. Er zijn veel webshops te vinden die goede nestkastjes aanbieden. Misschien kun je een gevarieerde selectie kopen zoals huisjes voor mezen, voor mussen en voor winterkoningen. De huisjes voor mussen kun je trouwens vlakbij elkaar plaatsen. Dat geldt niet voor de andere vogelsoorten. die vogels houden echt wel van wat meer privacy en willen dan ook liever geen naaste buren. Geef de vogels de ruimte en plaats de vogelhuisjes op goede locaties. Eventueel kun je er ook een paar een beetje verscholen plaatsen tussen takken en bladeren. Zorg ook dat je de nestkast huisjes niet op hele zonnige plekjes plaatst. Vaak wordt het dan te warm in de huisjes.

https://www.vogelhuisjes-kopen.nl/

Gerelateerde artikelen

Wandel niet te lang met de hond bij warm weer

De grootste reptielenwinkel met snelle levering online

Een bijzondere vorm van coaching met paardencoaching Apeldoorn