Aeroxspecials
Image default
Dieren

Wandel niet te lang met de hond bij warm weer

De dagen worden langer, de nachten worden korter en de temperatuur gaat steeds meer omhoog: het is weer zomer. Hier genieten we waarschijnlijk allemaal wel van, maar let op: er hangt voor je huisdier ook een keerzijde aan dit lekkere weer.

Veel verbrande voetzolen bij Dierenarts Sint oedenrode

Een veel voorkomend verschijnsel bij Dierenarts Sint oedenrode zijn bijvoorbeeld honden met verbrande voetzolen. Dit komt vaak doordat het wegdek vele malen warmer is dan de temperatuur buiten. Hoe kun je checken of het wegdek te warm is voor je hond? Hiervoor wordt het volgende ezelsbruggetje aangehouden: is het te warm voor jou, dan is het ook te warm voor je hond. Leg je hand voor zeven seconden op het wegdek, is het te warm? Dan is het ook te warm voor je hond.

Uitdroging bij honden

Een andere klacht die vaker voorkomt is uitdroging. Je hond is namelijk veel gevoeliger voor warmte dan wij dat zelf zijn. Doorgaans wordt geadviseerd om intensieve activiteiten, bijvoorbeeld een lange wandeling of een rondje joggen, te vermijden wanneer het warmer is dan 20 °C. Draagt je hond nog een ondervacht, dan wordt deze grens zelfs nog op 15 °C gelegd. Zorg bij warm weer daarom voor voldoende en fris drinkwater, houdt je hond in topconditie met gezonde en evenwichtige voeding én wees vooral alert. Heeft je hond alsnog een milde vorm van uitdroging? Voorzie hem op dat moment continu van lauw en schoon drinkwater. Vermijd hierbij koud water, want dat kan zijn of haar maag op dat moment niet goed verdragen.

https://web-wings.nl/