Aeroxspecials
Image default
Financieel

Bkrhypotheek.nl: Mogelijkheden hypotheek met BKR

BKR-registratie

Wanneer je een hypotheek of een krediet afsluit bij een bank, dan wordt dit geregistreerd bij BKR (Bureau Krediet Registratie). Dit is om jouw financiële welzijn te beschermen. Wanneer je een nieuw krediet of een nieuwe hypotheek aanvraagt, dan raadpleegt de kredietverstrekker het BKR-register om te zien welke kredieten je hebt openstaan. Zo kan worden nagegaan of je bij een nieuw krediet jouw betalingsverplichtingen kan nakomen.

BKR-codering

Door allerlei omstandigheden kan een betalingsachterstand op een krediet ontstaan. Dit wordt via een BKR-codering geregistreerd bij het BKR. Bij het aanvragen van een nieuw krediet of een nieuwe hypotheek kan dit betekenen dat je aanvraag geweigerd wordt door de bank. Het kan zo zijn dat je een mooi huis op het oog hebt en bang bent dat je geen hypotheek meer kunt krijgen door de BKR-codering. Een BKR-codering hoeft niet altijd het einde van de wereld te betekenen. Er zijn namelijk hypotheekadviseurs die gespecialiseerd zijn in het aanvragen van een hypotheek met BKR-codering. Natuurlijk zullen er altijd situaties blijven bestaan waarin het niet mogelijk is om met een BKR-codering een hypotheek aan te vragen.

Bkr hypotheek?

Bij Bkrhypotheek hebben de hypotheekadviseurs veel ervaring met het aanvragen van een hypotheek met BKR. Via Bkrhypotheek.nl is te zien hoe je een BKR-overzicht op kunt vragen en is het mogelijk om, als vooronderzoek, met dat BKR-overzicht een hypotheekberekening te maken. Het is goed om te weten dat de hypotheek wordt aangevraagd bij een reguliere bank. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, dan wordt de hypotheek tegen de reguliere rente afgenomen. Een belangrijk punt van aandacht is wel dat het voor kan komen dat de hypotheek niet bij de goedkoopste bank wordt ondergebracht, omdat goedkopere banken een hypotheekaanvraag met BKR-codering niet accepteren. Gelukkig kan wel vermeld worden dat het regelmatig voorkomt dat een bank met lagere rente de hypotheekaanvraag accepteert.

Gerelateerde artikelen

Voor financiële banen in de Benelux zijn Excel- en PowerPoint-vaardigheden van groot belang

5 tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Een kasboek om uitgaven bij te houden