Aeroxspecials
Image default
Mode en Kleding

De betekenis van vriendschapsringen

Wat zou het leven zijn zonder vrienden? Ze zijn een belangrijk ondersteuningssysteem en in veel gevallen zijn ze vaak net familie. Soms kunnen overdadige geschenken eenvoudigweg onze dankbaarheid niet voldoende overbrengen voor alles wat onze vrienden voor ons doen. Als je op zoek bent naar een speciale manier om je vrienden te laten zien hoeveel je het op prijs stelt deel uit te maken van hun leven, overweeg dan om een ​​vriendschapsring cadeau te doen.

Op zoek naar vriendschapsringen voor jou en je bestie? Bekijk ze hier allemaal. 

Geschiedenis

De eerste ring in de geschiedenis met symboliek kan worden gekoppeld aan een vriendschap die is ontstaan ​​in het 17e-eeuwse Ierland tijdens het bewind van Maria II. Genaamd de Claddagh-ring, het heeft twee handen die een hart vasthouden dat wordt bekroond door een kleine kroon. De twee handen vertegenwoordigen vriendschap, terwijl het hart en de kroon respectievelijk liefde en loyaliteit stonden. Volgens historische verhalen maakte een Ier genaamd Richard Joyce de eerste Claddagh-ring terwijl hij in ballingschap was en gaf deze aan zijn vrouw toen hij terugkeerde naar Ierland.

Identificatie

Moderne vriendschapsringen lijken vaak op trouwringen, soms met gegraveerde tekst zoals “Best Friends” of “Friends Forever”. Andere vriendschapsringen hebben de vorm van twee in elkaar grijpende handen, harten of het Ierse Claddagh-symbool. Vriendschapsringen worden vaak in paren verkocht, waardoor zowel de ontvanger als de gever identieke ringen hebben die in elkaar passen, zoals puzzelstukjes, met behulp van inkepingen en groeven. Sommige mensen kiezen ervoor om hun eigen vriendschapsringen te maken van materialen zoals kralen.

Verkoper

Vriendschapsringen zijn verkrijgbaar bij een breed scala aan retailers. Er zijn een aantal online verkopers die gespecialiseerd zijn in gepersonaliseerde vriendschapsringen en die bulkkortingen bieden die deze optie ideaal maken voor klanten die ringen aan meer dan één vriend willen geven. Andere voorbeelden zijn gespecialiseerde juwelierszaken, die meestal een grote selectie vriendschapsbanden hebben en vaak graveer diensten op dezelfde locatie aanbieden.

Betekenis

Vriendschapsringen symboliseren de band tussen twee mensen die geen familie van elkaar zijn en geen romantische relatie hebben. Sommige mensen interpreteren vriendschapsringen zo dat twee mensen ‘bloedvrije broers en zussen’ zijn. Vrienden dragen deze ringen om hun steun, waardering en toewijding aan elkaar te tonen. Viering van Internationale Vriendschapsdag, die jaarlijks op de eerste zondag van augustus plaatsvindt, omvat vaak de uitwisseling van vriendschapsbanden.

Overwegingen

Vriendschapsringen kunnen naast het symboliseren van een band tussen vrienden ook andere doelen dienen. Deze ringen worden soms beschouwd als verlovingsringen of trouwringen, vooral wanneer ze worden gedragen door een mannelijk en vrouwelijk duo. Als gevolg hiervan kan de vriendschapsring van de vrouw dienen als een teken dat mannen haar niet moeten achtervolgen. In andere gevallen wordt een vriendschapsring aan de ontvanger gegeven als een belangrijke herinnering, bijvoorbeeld om zich te onthouden van zelfbeschadiging.

Voordat je een vriendschapsring aan iemand geeft: check dan eerst even of diegene gouden of zilveren sieraden draagt. Bij de kleur goud is een veelgehoorde vraag: kan goud verkleuren? Goud in zijn puurste vorm tast niet aan, maar goud dat gebruikt wordt voor sieraden wordt gemengd met andere metalen, waardoor aanslag kan ontstaan.

http://quickjewels.nl