Aeroxspecials
Image default
Aanbiedingen

Dit heb je zeker nodig tijdens het sporten!

De laatste jaren worden er gelukkig steeds meer gemaakt: vegan protein poeder. Maar voorheen was het moeilijk om hier aan te komen of om een poeder te vinden die een lekkere smaak had. De laatste jaren is er wel iets verbeteren ingekomen. Maar nog steeds zijn niet alle smaken zo top. Gelukkig weten wij wat wel en niet lekker is, en welke wel en/of niet goed voor je zijn. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel door!

Het verschil

Eiwitten zitten voornamelijk in dierlijke producten, zoals vlees, vis en ei. Het grote voordeel van deze dierlijke eiwitten is daarnaast dat ze vaak ook alle 9 essentiële aminozuren bevatten. Dit is waarom sporters vaak veel vlees en zuivel eten. Dit is een goede manier om aan de benodigde eiwitten te komen met een compleet aminozuurprofiel. Er zijn echter ook veel nadelen aan het eten van dierlijke eiwitten. Het is niet zo goed voor de aarde en het milieu, en ook voor de prestaties kan het nadelige gevolgen hebben. 

De voordelen op een rijtje 

Vleesvervangers en vegan etenswaren worden steeds populairder en dat merk je ook bij de vegan poeders. De voornaamste reden waarom steeds meer mensen hiervoor kiezen zijn het welzijn van dieren, het milieu en de gezondheid. Plantaardige eiwitten kunnen dus ook een voordelig effect hebben op je gezondheid. Hieronder hebben we een aantal van die voordelen op een rijtje gezet:

  • Verlaagd risico op hartziektes, diabetes type 2, hypertensie, obesitas en kanker

  • Plantaardige eiwitten zijn makkelijker te verteren

  • Plantaardige bevatten meer vezels

  • Plantaardig eiwit bevat minder vet

  • Er zit ook minder cholesterol in

Meer informatie nodig?

Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je door een vegan dieet een tekort hebt aan eiwitten. Het is echter wel vaak iets lastiger om voldoende eiwitten te eten en een volledig aminozuurprofiel binnen te krijgen. Eiwit poeder kan dan een uitkomst zijn, zeker als je veel en zwaar traint. Deze eiwit poeders zijn dan vaak gemaakt van soja, hennep, bruine rijst of erwten. Soja heeft hiervan het beste aminozuurprofiel, en is daarom vaak de beste keuze.

 

https://superfoodies.nl/